Obama 19e Amerikaanse winnaar Nobelprijs Vrede

Obama 19e Amerikaanse winnaar Nobelprijs Vrede

Voorspeld hadden we het nog niet, wel dat hij opmerkelijke dingen gaat doen o.a. voor de wereldvrede.

RIJSWIJK -  Barack Obama is de negentiende Amerikaan aan wie de Nobelprijs voor de vrede is toegekend. De eerste was ook een president; Theodore Roosevelt (1906), en de laatste tot vrijdag een vroegere vicepresident: Al Gore (2007)

Roosevelt, president van 1901 tot 1909, kreeg de onderscheiding voor zijn inspanningen om een einde aan de Japans-Russische oorlog (1904-1905) te maken. Al Gore werd geëerd om zijn „inspanningen om kennis op te bouwen en te verspreiden over de door de mens gecreëerde klimaatverandering”.

Sommige winnaars zijn zeer bekend, zoals Martin Luther King en Henry Kissinger. King, in april 1968 in Memphis vermoord, werd in 1964 onderscheiden om zijn geweldloze strijd voor gelijkberechtiging van de Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten. Kissinger had als minister van Buitenlandse Zaken samen met de Vietnamees Le Duc Tho in Parijs een overeenkomst gesloten die een einde aan de oolog in Vietnam moest maken. De toekenning van de prijs in 1973 aan de twee was zeer omstreden. De schrijver en overlevende van de Jodenvervolging door de nazi’s Elie Wiesel werd in 1986 onderscheiden.

Onder de winnaars zijn ook Amerikanen wier namen bij weinig Nederlanders een belletje doen rinkelen. Zo was Elihu Root (1845-1937) de tweede Amerikaan die de onderscheiding ontving. Root was van 1899 tot 1904 minister van Oorlog en van 1905 tot 1909 minister van Buitenlandse Zaken. Hij kreeg in 1912 de Nobelprijs voor zijn inspanningen om conflicten via arbitrage en samenwerking op te lossen.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Tv-presentator: ‘Obama haat blanken’
Lees ook:De verkiezingen in Amerika, laatste ronde
Lees ook:Voorspellingen: Obama vaker dan Bush met dood bedreigd
Lees ook:Obama noemt Guantanamo een rotzooi
Lees ook:Obama belooft paus minder abortussen, eh………

29 Reacties // Reageer

29 thoughts on “Obama 19e Amerikaanse winnaar Nobelprijs Vrede

 1. carin

  Die heeft hij snel verdiend in die negen maanden.En dat is nog maar het begin.Als ik nu in zijn schoenen stond,zou ik *het goede doel* steunen,arme kids helpen,met dat grove geld nog meer goede dingen doen,want een topsalaris had die toch al.Met dat geld zou hij een groot voorbeeld kunnen zijn, voor de rijkere Amerikanen,wat delen met minder- bedeelden is.maarja,wie ben ik.

    /   Reply  / 
 2. Ariadne

  Dat hij opmerkelijke dingen gaat doen……….ok, wanneer zou hij daarmee beginnen, want tot nu toe heeft hij nog helmaal NIETS gedaan. Niets van wat hij beloofd had te doen en de rest ook niet. Hij is alleen maar en vandaar dat Saterday Night Live, ondanks dat ze beloofd hadden zich op de vlakte te houden, toch grappen over hem gaan maken.

  Wanneer iemand, die dus nog niks gedaan heeft, zo kort zit en dan toch een Nobelprijs krijgt, dan hou ik m’n hart vast. “Ze” hebben zeker haast, want dit soort awards wordt alleen maar aan vriendjes gegeven. En ach, er zit maar een miljoen aan vast. Kan ie vast wel gebruikn.
  Nee, ik blijf erbij, het gezicht dat hij laat zien is niet het ware. Ik ben erg bang voor z’n echte!

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @Ariadne, zouden ze er zo snel mee zijn omdat het anders een postume toekenning zou worden? Ik heb ook nog niets bijzonders van hem gehoord. Het lijkt er Nederland wel, vanalles beloven, maar weinig ten uitvoering brengen.

     /   Reply  / 
  2. Karin

   Hij is voorzitter van de VN, sinds kort, eveneens.
   Obama Barak betekent ‘Bliksem uit de hemelen’.
   Er zijn nog steeds vraagtekens over zijn geboortebewijs.
   Inderdaad, sorry voor Jaap en alle anderen, met alle respect, ook ik denk dat hij een dubbele bodem heeft en niet is wat hij lijkt. Natuurlijk kan ik me vergissen en zie ik ook wel goede dingen van hem … in de reguliere media. Dat is de oppervlakte. Maar goed, laten we afwachten.
   Zijn populariteit in de VS is tanende en hij moet inderdaad uitkijken voor aanslagen.

     /   Reply  / 
 3. Jaap van den Bold

  Het is en blijft een fantastische vent, waarvan we nog heel veel zullen horen in positieve zin! Dat je na negen maanden nog geen echte resultaten kunt laten zien, lijkt me vrij logisch. Toch begint zich al een omslag in de Amerikaanse politiek af te tekenen en dat is zijn verdienste. De prijs komt veel te vroeg, dat is zeker waar. Het geldbedrag van 1 miljoen dollar schenkt hij overigens aan goede doelen, Ariadne!! Waarvan acte!

    /   Reply  / 
  1. Ariadne

   Dat hij het aan goede doelen schenkt ok, dan wil ik dat ook wel zien dan. Maar ik blijf erbij Jaap, al word ik door iedereen knettergek verklaart: deze man is een duivel in mensengedaante. Hopelijk zit ik verkeerd hiermee en voor mij en voor jou ligt wat dat betreft de toekomst open, dus zeker weten we het geen van beiden, maar ik vertrouw de achterkant van z’n rug nog niet.
   Deze man zit zo hoog in allerlei geheime genootschappen dat je broek ervan afzakt. En dat blijkt o.a. uit het feit dat hij deze symbolische prijs al zó snel krijgt. We zullen zien.

     /   Reply  / 
   1. Karin

    Die mening wordt door meer mensen gedeeld, Ariadne. Hij wordt dan ook wel als de lang voorzegde AC gezien, maar dat is niet zeker. Hij voldoet wel aan de voorwaarden; streven naar vrede(valse vrede), wordt door velen bewonderd, lijkt een lichtbrenger, schijnt zelfs over genezende gaven te beschikken en past in het concept NWO, ook door de dingen die nu geschieden; de Amerikaanse economie, een wereldregering, een wereldmunt, kortom; macht.
    Daarnaast inderdaad; de mexicaanse griep, zijn gezondheidsbeleid (waar in het concept merkwaardige, dingen zijn opgenomen), zijn dubieuze adviseurs, zijn bezoek in Duitsland, zijn inauguratie, en nog veel en veel meer dingen.
    Een wolf in schaapskleren dus. Toch wordt hij door veel mensen bewonderd, juist omdat hij zich zo sociaal beweegt, streeft naar een betere sociale verdeling en vrede. Allemaal dingen die veel mensen aanspreken. Eindelijk eens iemand die niet oorlogszuchtig is, eindelijk eens iemand die gelijkheid in een samenleving wil bevorderen. Maarja, als het een wolf in schaapskleren is, zijn de rapen straks gaar, maar dan is het te laat.
    Eerst twijfelde ik nog, maar ik zag een flits in zijn ogen en dat is nooit goed. Kreeg zo’n onheilspellend gevoel. Toch hoop ik dat ik het mis heb, want ik wil ook meer vrede en gelijkheid zien met goede intenties.

      /   Reply  / 
    1. Ariadne

     Ik heb inmiddels van een aantal zeer bekwame sjamanen en stamouderen dezelfde geluiden gehoord. Dit zijn mensen die toch een stukje verder kijken dan een paar mooie bruine ogen. Zij krijgen kippenvel als ze het over Obama hebben en dat zegt mij genoeg. Ik heb gehoord van hun visioenen omtrent deze man. Je wilt ze niet horen, maar ze zijn erg verontrustend.

       /   Reply  / 
    2. Roos

     Het enige wat ik weet is dat al vanaf dat Obama in beeld kwam wb de Amerikaanse verkiezingen, ik “hoor” Dit is geen blijvertje….

       /   Reply  / 
    3. Ariadne

     De tijd zal ‘t leren…….

       /   Reply  / 
    4. Ariadne

     Michael, natuurlijk zijn er hier nog heel wat straatjes schoon te vegen, maar het topic was Obaba, vandaar dat de pedo’s er even niet aan te pas kwamen……En drukmaken is een erg groot woord hoor, de man heeft niet echt m’n interesse.

       /   Reply  / 
    5. Roos

     @Ariadne en Michael idd de tijd zal het leren. Er zijn zeker heel veel dingen die in ons land gebeuren waar ik me druk om maak.

       /   Reply  / 
 4. Michael

  Tot nu toe heeft elke winnaar van de Nobelprijs die weg geschonken.
  Obama heeft iets gegeven aan een doodziek en failiet Amerika en dat is Hoop.Hoop moet je niet onderschatten hij is ook maar een mens en kan niet gelijk wonderen verichten die ik ook trouwens niet van hem verwacht.Hij was een senator die ook niet eht boven het gemiddelde uitsprong.Het is ook niet de nieuwe Kennedy maar hij zit wel met een puinhoop opgescheept van o.a. 8 jaar Busch die ook al met een failiet Amerika opgescheept zat.Maar het geluk had dat in het begin 911 uitbrak zodat de binnenlandse politiek en zelfs de criminaliteit even stopte.Ga er dan maar eens aan staan Obama is het beste van het kwaadste.Maar zit wel in een cultuur waar de discriminatie elaas nog hoogtij viert.Jammer dat de Indianen er tot nu toe nog zo bekaaid af komen God blessd Amerika buth how blessd us.

    /   Reply  / 
 5. Karin

  Even offtopic, ik heb geen tijd nu om mail rond te sturen, maar er circuleren nu mails bij hotmail met het echte emailadres van een bekende van je, met een geheime boodschap, een link. Zeg maar net zoiets als kaartenhuis, ziet er heel echt uit. Kom je op msn, moet je je paswoord intypen en krijg je een hele rare code. Dit is dus phishing. Uitkijken dus! Ik heb maatregelen getroffen en microsoft gemaild, maar ik kreeg hem van iemand, die hier ook anderen kent, zoals Ariadne en Isabel en Michael. Dus weggooien.

    /   Reply  / 
  1. Ariadne

   Ja, dit ding kreeg ik inderdaad. Het zag er zo vaag uit dat ik het niet eens heb geopend dus ik heb ook geen flauw idee wat erinstaat. Direct weggegooid. Maar erg bedankt voor de tip Karin.

     /   Reply  / 
   1. Roos

    Bedankt voor de info. Heb nog niets ontvangen, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

      /   Reply  / 
  2. Michael

   alle mail waar een link in staat die je niet kent moet je weggooien

     /   Reply  / 
  3. Isabel Blanco Auteur

   Thanks gaan we doen!

     /   Reply  / 
   1. Karin

    Dit is een gemene mail, omdat de emailadressen in de header wel kloppen. Ook van mij schijnt nu zoiets rond te circuleren, die crimi’s misbruiken mijn mailadres en die van de persoon waar ik het weer van kreeg, dus – ik ben nu terug – al mijn contactpersonen even waarschuwen. Het is TE bedriegelijk. Maar het schijnt dat heel veel wachtwoorden van hotmail in verkeerde handen terecht zijn gekomen. Lekker dan weer….

      /   Reply  / 
    1. Isabel Blanco Auteur

     Gatver

       /   Reply  / 
    2. Roos

     Er is ook aangeraden om je wachtwoord te veranderen. mensen waarvan hun wachtwoord met een a of b begon werd aangeraden die te veranderen

       /   Reply  / 
 6. Karin

  @Roos, inderdaad schijnen de wachtwoorden van veel hotmailadressen in verkeerde handen te zijn gekomen, maar de mijne begon met een t… heb ik uiteraard meteen veranderd. Lekker weer van microsoft. Nog een duidelijke tip, mocht je een wahctwoord zijn vergeten van een belangrijk iets en dat komt in je mailbox, na lezen meteen verwijderen, want je ziet; op gegeven moment breken de crimi’s gewoon in.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   Inderdaad, ook weer een hele goeie tip, dankje Karin!

     /   Reply  / 
  1. Ariadne

   Aangezien ik meerdere emailadressen heb ga ik deze waar het bericht op binnenkwam direct opheffen. Zekere voor het onzekere nemen maar.

     /   Reply  / 
   1. Karin

    Ja, dat is inderdaad ook een manier, maar als je hem al hebt weggegooid, is er geen gevaar. En je kunt je wachtwoord veranderen.

      /   Reply  / 
 7. Karin

  Dit zijn de boosdoeners:

  Domain name:
  geheim-bericht.nl

  Status: active

  Registrant:
  RIJ016849-WEB24
  R Rijnders
  Bierstraat 2 a
  2512AC ‘S-GRAVENHAGE
  Netherlands

  Administrative contact:
  RIJ016850-WEB24
  R Rijnders
  +31 (0)637495722

  Registrar:
  Webhost 24 BV
  Sint Jacobsstraat 4
  4381EL VLISSINGEN
  Netherlands

  Technical contact(s):
  ROO024394-WEB24
  J. Rooijmans
  +31 (0)6-23563109

  RIJ016850-WEB24
  R Rijnders
  +31 (0)637495722

  Domain nameservers:
  ns1.wisehosted03.nl 84.243.222.14
  ns2.wisehosted03.nl 84.243.222.15

  Date registered: 10-08-2009
  Record last updated: 10-08-2009

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>