Lijden, is dit echt nodig om je spiritualiteit te ontwikkelen?


Altijd als een medium, paragnost, Wiccan of ander spiritueel ontwaakt persoon vertelt over zijn of haar leven, begint het altijd met het leed dat hij of zij heeft meegemaakt.
Het is alsof je zonder leed niet in contact kunt komen met de Spiritworld.
Dit is een beetje raar. Ben je niet geschikt als medium, Wiccan of spiritual being als je geen ellende hebt meegemaakt?

Dat leuke meisje met het gezellige vlotte leven dat thuis op haar kamertje Wicca spreuken doet, is ze minder goed dan het meisje dat door haar ouders geslagen of genegeerd wordt?
Zelf heb ik veel meegemaakt, maar dat is niet wat me spiritueel heeft doen ontwaken. Ik was als kind al bezig met geesten en magie. De ellende heeft juist gezorgd dat ik me voor lange tijd van het spirituele afsloot.
Kennen jullie goede mensen in het paranormale circuit die zich ontwikkeld hebben zonder ellende mee te maken? Denken jullie dat lijden echt nodig is? Discuss …

Lees ook:Nieuwe boek van Klaas-Jan Pos…
Lees ook:Parnormaliteit kan leiden tot een burn-out
Lees ook:“Mijn dochter vind het eng alleen”
Lees ook:Gebroken vrouw krijgt nieuw leven door vergiffenis
Lees ook:Meisje sterft opnieuw in eigen graf…

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Lijden, is dit echt nodig om je spiritualiteit te ontwikkelen?

 1. Sjors

  Lijden is niet nodig maar zet wel aan tot geloven. Statistieken tonen dit aan. In landen waar het goed gaat zijn minder gelovigen, in landen waar er een hoop geleden word veel en veel meer. Lijden overkomt je meestal door een gebeurtenis waar je geen grip op hebt. Een gevoel van machteloosheid zet mensen aan om te gaan geloven in een bepaalde vorm van grip, kennis, vermogen. Bijvoorbeeld door te denken dat je in de toekomst kan kijken.

  Dus lijden zet aan tot geloven en geloven brengt je eerder in contact met religie of het geloof in paranormale zaakjes. Dus het is niet vereist maar komt wel vaker voor.

    /   Reply  / 
 2. Emiel

  De betere mediums zijn zelf door de hel gegaan. Zeker doet veel mee maken je nadenken over wat het leven betekend.

    /   Reply  / 
 3. Michael

  Je kan een dove niet uitleggen, hoe een blinde Beethoven beleefd.

    /   Reply  / 
 4. Coco

  Mooi verwoord Michael :)

    /   Reply  / 
 5. odette

  Je kan het lijden noemen, een hel, maar het zijn zegeningen die je mág beleven. We hebben te leren in dit leven, iedereen. We hebben er zelf voor gekozen. Zijn de dingen een probleem of een uitdaging. Je zal moeten kiezen.
  Want hoe kan je iemand helpen als je jezelf niet hebt kunnen helpen?! Als je niet alle facetten van een probleem, een les, hebt doorlopen? Een betere opleiding dan de vele uitdagingen
  uit het leven
  door het leven te leven en
  van het leven te leren bestaat niet.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>