Susan Smit: “Wijze mannen en Wijze vrouwen”

Susan Smit speurt naar moderne spiritualiteit in het dagelijks leven. In hekserij, de oude natuurreligie van Europa, wordt de oudere vrouw, de Crone, beschouwd als de drager van wijsheid. Smit is ervan overtuigd dat wij veel van oudere vrouwen kunnen leren. In Wijze vrouwen doet zij verslag van gesprekken die zij voert met o.a. koningin Noor van Jordaniƫ, Isabel Allende, prinses Irene van Lippe-Biesterfeld, Isabella Rossellini, majoor Bosshardt en Jane Goodall.

Na het schrijven van Wijze vrouwen had Smit het gevoel dat zij iets over het hoofd zag. Ze miste de mannelijke blik op wijsheid en levenskunst. In haar nieuwste boek Wijze mannen waarvoor zij sprak met onder meer Arthur Japin, Alain de Botton, Redmond O’Hanlon, Paulo Coelho en Eckhart Tolle geeft zij de lezer een veelzijdig beeld van mannelijkheid waar het wilde, vaderlijke, wijze, creatieve, nobele en liefhebbende deel plek krijgt.

Persbericht

Lees ook:Mannen zijn net zo zweverig als vrouwen
Lees ook:Vrouwen voor sjamanisme gezocht
Lees ook:Sekte kent geen geboortbeperking, familie of niet het kind komt!
Lees ook:Paranormaal is abnormaal
Lees ook:Op een gewelddadige manier omgebracht…

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Susan Smit: “Wijze mannen en Wijze vrouwen”

 1. kabouter

  Mevr. Susan Smit, U straalt zelf ook wijsheid uit.

    /   Reply  / 
 2. Rob

  Echt een mooie vrouw die Susan Smit!
  Wijsheid is een ruim begrip en hangt van je perspectief af.

  Ik zal het boek zou snel mogelijk inzien. Waarschijnlijk blijf ik het gevaarlijk vinden om jezelf heks o.i.d. te noemen

  Lucia de B (Berk) werd ook door haar omgeving (langzaam aan) tot ‘heks’gemaakt.. doordat zij ‘anders’ was en er ‘zomaar’ mensen stierven (in een ziekenhuis (..)) Zij kreeg de schuld hiervan… de ‘heks’ heeft het gedaan!

    /   Reply  / 
 3. tineke been

  ik vind het onzin dat je jezelf niet heks zou mogen noemen.wicca wordt mij te vaak gezegd omdat mensen wel hekserij willen bedrijven maar niet de naam heks willen dragen.wicca is maar een benaming en vervolgens is wicca heel wat anders dan heks zijn.dus ben je wicca ok noem jezelf wicca.ben je heks noem jezelf dan geen wicca want het is niet hetzelfde.vandaar ook dat wicca drie inwijdingen heeft en hekserij niet.gerald gardner kwam nl vanuit de masons vrijmettselaars en nam die inwijdingen als het ware mee.ik vind wicca daarom ook nog van die christelijke trekjes hebben.blessed be

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>