Salie, schelp, veren en spreuk

Eerder vertelde ik al dat ‘smudgen’ een bijzonder proces is. De gedroogde witte salie laat je al brandend in een schelp zijn werk doen. Als schelp werk je het beste met een Abalone. Het weekdiertje in de schelp is voor veel mensen een delicatesse en de schelp zelf wordt vaak tot sieraad verwerkt. Ook zou de schelp over magische eigenschappen beschikken.

De rook die van de brandende salie komt, kun je met een veer naar het desbetreffende object ‘vegen’.  Deze veren kun  je in winkels of op internet kopen, maar je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een exemplaar. Hou er rekening mee dat elke veer zijn eigen energie heeft. Een heel persoonlijke keuze dus. Werk je liever met een nieuwe veer, schaf er dan één aan. Ga daarbij  op je gevoel af. Er zijn meerdere manieren om je huis te reinigen. Dus spreekt deze manier van werken je niet aan, ga dan op zoek naar een andere werkwijze.  Tijdens het reinigen van de kamers in mijn huis werk ik vanuit de hoeken. Waarom? Omdat het voor mij voelt of zich daar de meeste negatieve zich nestelt. Zelf kwam ik ooit in een boek een spreuk tegen die ik tijdens dit ritueel gebruik. In de desbetreffende ruimte verzoek ik alle negatieve energie om mijn huis te verlaten, met de woorden dat deze niet meer welkom is.

Toen ik voor het eerst over het verdrijven van ongewenste energieën hoorde, stond ik er sceptisch tegenover. Nu vind ik het een prachtig ritueel. Hoe vaker je het doet, hoe meer en meer vertrouwd je er mee raakt. Sla geen kamertje over. Ook al kom je er nauwelijks. Na afloop voel je hoe nieuwe energie door je huis stroomt en vergeet vooral niet van dat mooie moment te genieten.

Lees ook:Reinig je huis met salie
Lees ook:Wel of niet (zelf) je huis reinigen met salie…
Lees ook:Laat negativiteit de overhand niet nemen…
Lees ook:Negatieve energie en een glas…
Lees ook:Je huis reinigen met Heilig Hout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>