Mijn kat ziet geesten…

Een geest is een waarneembaar verschijnsel van een mens of dier. Het komt vrij als iemand overlijdt. Niet alleen mensen kunnen geesten waarnemen. Ook dieren hebben het vermogen om geesten te zien en te voelen.

Ik heb drie katten. Eén van hen heeft (af en toe) de gewoonte om in hoekje te gaan zitten waarbij zij in het oneindig staart. Zo op het eerste oog valt er niets te zien. Soms kan ze opeens heel ‘boos’ worden en uit dat door heel hard te gaan blazen waarbij ze haar rug bolt. Het komt ook wel voor dat ze staat en een heel dikke staart heeft. Een speurtocht op internet bevestigde destijds al mijn vermoeden: katten kunnen meer dan ons zien. Ben je nieuwsgierig of jouw kat ook meer ziet, dan is het misschien handig om hem of haar een tijdje in de gaten te houden.  Dieren, dus ook katten hebben meerdere zintuigen en kunnen bepaalde ‘dingen ‘ zien en voelen. Er wordt wel eens beweerd dat vooral katten gevoelig zijn voor geesten. Denk je dat jouw kat iets ziet hou dan voor ogen dat,  mocht het een ‘slechte’ geest zijn, je dier er vaak alles aan doet om jouw te  beschermen. Met een kat in huis hoef je eigenlijk nergens bang voor te zijn.

Jaren geleden had ik een heel grote, zwarte kater met de naam Troy. Een magnifiek dier. Ik kreeg hem in een periode dat ik niet lekker in mijn vel zat. In die tijd woonde ik twee hoog boven een winkel. Op de galerij hing een niet zo prettige sfeer wat vooral ’s avonds voelbaar was. Mijn kat hield niet van knuffelen en ging altijd zijn eigen gang. Behalve als ik bang was  voor ‘iets’ daarbuiten dan sprong hij op mijn bed zodat ik rustig kon slapen.

Lees ook:Mijn kat ziet dingen die ik niet zie
Lees ook:Een zwarte kat is niet voor de poes
Lees ook:Dieren hebben wel degelijk een ziel…
Lees ook:Geesten kunnen energie bij je weg halen
Lees ook:Kinderen die geesten zien…

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Mijn kat ziet geesten…

 1. Nic

  mijn kat durft niet meer in de woonkamer te zijn hoog uit even op de trap en dan weer gauw naar buiten of naar boven maar hij rent door de woonkamer of bekijkt hem vanaf de trap of vanaf de buitendeur zijn favoriete stoel langs mij is nu ook een no go geworden.
  hij loopt in de woonkamer iets heen wat ik niet zie en ook door het kattenluikje loopt hij ook met een boogje er naar toe en vlak langs de deur om vervolgens snel en haaks de bocht om door het luikje te springen terwijl hij er zo recht op af kan lopen.
  voor mijn echtscheiding kon mijn jongste dochter van 11 absoluut niet op de zolder kamer slapen ze zag daar van alles en nog wat, mijn ex en mijn schoonmoeder konden er ook nooit lang vertoeven.
  ik zelf ben vrij nuchter en niet voor een gat te vangen.
  echter heb ik beneden nooit iets gemerkt tot dat laatst mijn kat vredig boven op bed lag en ik voor mijn neus het kattenluik zie open gaan en hard dichtslaan er kwam niets door. het luikje is doorzichtig en met chipsluiting en kan niet open waaien.
  ik voel me heel verdrietig over mijn kat dat ie zich nu zo gedraagt terwijl het een stoer beestje was.
  een geest in huis boeit mij niet maar ze moeten mijn beesje met rust laten.
  wie kan mij helpen???? ik weet het niet meer

    /   Reply  / 
  1. Anoniem

   Hier exact hetzelfde! mijn kat ontwijkt de woonkamer. Alleen als ik naar de woonkamer ga, loopt hij me achterna en gaat helemaal onrustig doen. Me aankijken en miauwen. Buiten de woonkamer is er niks aan de hand! Ik zie dat je dit bericht al in 2014 hebt geplaatst, maar hoop toch nog een reactie van je te ontvangen hoe dit is afgelopen/opgelost.

     /   Reply  / 
  2. Anoniem

   Hier exact hetzelfde! mijn kat ontwijkt de woonkamer. Alleen als ik naar de woonkamer ga, loopt hij me achterna en gaat helemaal onrustig doen. Me aankijken en miauwen. Buiten de woonkamer is er niks aan de hand! Ik zie dat je dit bericht al in 2014 hebt geplaatst, maar hoop toch nog een reactie van je te ontvangen hoe dit is afgelopen/opgelost.

   Groet,
   Anoniem

     /   Reply  / 
   1. Gitta

    Hoi Anoniempje..mijn hondje heeft daar ook regelmatig “last” van :) en ik reinig dan het huis met salie en dan gaat het weer prima! Die kun je kopen bij een spiritueel winkeltje.

    Liefs Gitta.

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

     Hoi Gitta,

     Bedankt voor je reactie! Hoe werkt dat? Huis reinigen met salie? Kan dat niet fout gaan? Ik ben zelf er heel bang voor en wil er eigenlijk niks van weten…….
     ik weet eigenlijk zeker dat mijn kat de woonkamer ontloopt en onrustig is op die plek om de energie die er hangt. Ik voel dat namelijk zelf ook, alleen in de woonkamer….

     Lieve groet,
     (Ik blijf graag anoniem op het internet)

       /   Reply  / 
     1. Gitta

      Ander stuur me even een mailtje dan leg ik het je even uit..mijn mail adres is [email protected]ail.com

      Liefs Gitta.

        /  
 2. stwf

  niet waar

    /   Reply  / 
 3. Anoeschka

  Hallo wij Hebban 4 katten en een hond 1 van onze katten de oudste was een stoer dametje maar de laatste maanden en ook vanavond wil ze niet in de woonkamer en wil alleen naar buiten de andere 3 katten en de hond reageren er niet op maar het voelt rot dat de ene kat er veel hinder van heeft en zeer angstig is kan iemand mij tip geven hoe wij haar kan gerust stellen

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Lieve Anoeschka, Ik ben heel benieuwd of anderen ook met ideeën komen. Ik heb een soortgelijk verhaal. Sinds de verhuizing is mijn hondje ‘soms’ erg uit zijn doen. Bij hem heb ik het gevoel dat hij dingen oppikt en als minder prettig ervaart. Ik probeer veel met mijn hondje te praten en uit te leggen dat hij nergens bang voor hoeft te zijn. Zelf wil ik komend weekend mijn huis reinigen met salie. misschien is dat een ideetje? Succes.. Verder wil het branden van een lekker geurtje en het creëren van een fijn plekje nog wel eens helpen. Hoe meer ik stress, hoe meer dat invloef heeft op mijn dieren.

     /   Reply  / 
   1. Anoeschka

    Hallo suzanne ik heb voor een half jaar geleden ook het huis gereinigd met witte salie dit gaf een tijdje rust maar de laatste 2 maanden voelde het energie in huis zwaar en daar reageerde de poes heel gevoelig op ook ik zelf reageerde daar zeer negatief op en had veel hoofdpijn en depressieve klachten ben op zoek tocht gegaan en ben op een spirituele site terecht gekomen daar stond dat met veel negatieve ladingen in ruimte ook een ruwe zwarte toermalijn edelsteen rust kan geven we hebben 1 grote besteld en bij de tv neer gelegd dat stond als tip op de site sinds gisteren merk ik dat de poes weer lekker in de woonkamer komt en achter thuis helemaal in haar sas is je merkt dat ze zich ontspannend voelt en heeft tot nu toe nog geen hart verscheurende geluiden van angst gemaakt ook ik zelf heb minder hoofdpijn en voel meer energie en ben niet meer druk in mijn hoofd ook mijn man en kinderen voelen minder spanning dus ben tot nu toe nog goed te spreken over de ruwe zwarte toermalijn en hoop dat het zo blijft gaan dus misschien voor anderen ook een tip om te proberen je moet het wel bij een elektrische apparaten leggen die het gaat proberen wens ik veel succes en hoop dat die net zo tevreden als ik en mijn gezin wordt en laat je ervaring er mee maar weten suc 6 liefs anoeschka

      /   Reply  / 
    1. Suzanne Grijpink Auteur

     Lieve Anoeschka,

     Wat fijn om te lezen. Ik heb ook een heel lange tijd een toermalijn naast mijn pc gehad. Goede tip misschien moet ik er ook maar weer eens eentje aanschaffen. Ga mij ook weer eens verdiepen in deze materie want het werkt ook vaak bij dieren. Mijn hondje wil nog wel eens in huis ‘plassen’. Waarschijnlijk heeft dat ook te maken met ‘dingen’ die in huis hangen. Fijn dat je je verhaal wilde delen.

     Groet,

     Suzanne

       /   Reply  / 
 4. John

  Nadat er rare dingen gebeuren met mijn katten, wat gegoogled, en hier uitgekomen.
  Veel van de verhalen hier komen me bekend voor.
  Het kattenluikje dat klappert, terwijl alle katten binnen zijn.
  Een paar ogen in het donker menen te zien door dat luikje, terwijl alle katten binnen zijn…
  Een van mijn katten die zit te blazen tegen ‘iets’, terwijl hij bij het luikje zit, maar niet tegen een van de andere katten.
  Een kat die als door de duivel lijkt bezeten gewoon door het luikje naar buiten rent (gebeurde een uur geleden).
  Of heel lang naar het plafond zitten staren…

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Hallo John, het klopt dat katten kunnen enorm veel oppikken, zien en voelen. Veel meer dan wij denken. Mijn katten voelen ook op deze plek regelmatig de aanwezigheid van iemand. Ze kijken dan echt anders naar een bepaald punt. Zeker als je je eigen beestjes goed kent, weet je het verschil. Los daarvan krijgen we zo nu en dan bezoek van een ‘spookdiertje’. Ik vind het vaak wel een plezierig idee dat mijn overleden beestjes er soms ook bij zijn. Sommige mensen moeten daar om lachen, maar daar geef ik niets om. Ik weet wel beter.

     /   Reply  / 
   1. John

    Ik vind het een beetje creepy.
    Ik krijg er geen goed gevoel bij, ook als het een overleden dier is dat je een bezoek brengt.

      /   Reply  / 
    1. Suzanne Grijpink Auteur

     Hallo John,
     Kun je daar..als je natuurlijk wilt..iets mee over zeggen. Waarom vind je het creepy….denk je dat het weet om welk dier het gaat? Ik heb ook wel eens het gevoel dat we bezoek krijgen van mensen die ik ‘ minder leuk vind’. Vaak ga ik een gesprek met ze aan en vraag of ze mij aub met rust willen laten. Als je echt heel enge dingen meemaakt, is het misschien handiger om mensen in te schakelen die er verstand van hebben. Bij mij helpt reinigen met salie, bepaalde edelstenen en een ‘gesprek’, maar ik praat da over situaties waarin dit wel werkt…

       /   Reply  / 
     1. John

      Ik had een kat die overreden is voordat we waren verhuisd.
      Ik was er een paar weken kapot van, en er waren ook wel andere dieren.
      Ik hou veel van dieren, en zij daarom automatisch van mij (denk ik).
      Maar als ze er niet meer zijn heb ik dat hoofdstuk afgesloten na een bepaalde tijd.
      Ik denk aan iets als ‘Pet Cemetery’ van Stephen King, als ik denk aan dieren die ‘terugkomen’.
      Ik ga ook nooit naar begrafenissen van mensen.
      Als iemand op ‘bezoek’ gaat bij dode mensen die opgebaard liggen… verschrikkelijk.
      Of foto’s van doden die opgebaard zijn…
      Ik herinner mij mensen (of dieren) zoals ze in leven waren.
      Ik wil liever niet aan hun dood herinnerd worden.
      Natuurlijk hoort dit bij het leven, maar voor mij zijn ze even op reis.
      Ik weet nog hoe ik meende die ogen door dat luikje *meende* te zien.
      Het duurde nog geen halve seconde, maar ze keken heel doordringend en zonder emotie.
      Ik kreeg er kippenvel van.

        /  
     2. Suzanne Grijpink Auteur

      Als eerste herken ik dat gevoel wel. Vijf maanden geleden is ‘onze Boontje’ overleden. Hoeveel we veel van hem hielden, en al onze andere dieren ervoor, heb ik het een plaatsje gegeven. Soms kan dat best snel gaan. Natuurlijk denk ik nog af en toe aan hem terug, maar persoonlijk heb ik niet zoveel met de dood of begraafplaatsen. Ze leven in mijn hart door (voort) en zweven ergens rond. ‘Dan even het luikje’Je hoeft niet bang te zijn, maar ik zou het ook heel eng vinden als ik er op deze manier mee werd geconfronteerd. Ik denk dat het een manier van je kat is om te laten zien (weten) dat hij ter nog is en nog steeds bij je is…. Als je nog een keer zoiets meemaakt, zou ik een ‘praatje’ maken door bijvoorbeeld ‘hallo’ te zeggen en laten weten aan je kat dat je hem hebt opgemerkt en niet vergeten bent. Heb ik ook wel eens gedaan. En dat hoeft helemaal niet dramatisch te gebeuren gepaard met veel emoties. Hou je mij op de hoogte als er nog iets voorvalt of als je iets wilt weten?

        /  
 5. denise

  hallo even een vraag ik heb een kitten van 16 weken en 4 maanden ze doet nu de laatste tijd raar gaat naar de slaapkamer en dan op bed zitten naar het plafond staren en mauwen en met haar ogen iets volgens wij zien verder niks dit doet ze nooit wat kan dit zijn verder geen stofdeeltjes aan het plafond of spinnenweb kan dit een geest zijn ?

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Het zou zomaar een geest kunnen zijn…katten vangen veel meer op dan wij mensen. Als je er zelf geen last van hebt, zou ik het zo laten. Het is een bekend gegeven dat vanuit de oudheid katten werden gebruikt om mensen en hun omgeving te peilen. In het oude Egypte werd Bastet de godin met het kattenhoofd aanbeden om haar alziende ogen. Hoge priesteressen smeekten door haar ogen te mogen zien om zo in blik in de ongeziene wereld en toekomst te mogen werpen. Ik hoor regelmatig dat je niet bang hoeft te zijn..dat laatste heb ik zelf ook meegemaakt..want de kat waakt over je.

     /   Reply  / 
 6. Wendy

  Ik heb een dringende vraag. wij hebben 4 katten en 1 kat die is wat anders dan de anderen.. beetje schiftig & ze kan zo uithalen maar dit is het probleem niet. wij zijn een paar maanden geleden verhuist en sinds we zijn verhuist doet de kat nog raarder. ze springt steeds in de lucht, net alsof ze ergens van schrikt.. maar wij horen & zien niks, vervolgens rent ze met een rotgang naar beneden (dit gebeurd alleen als ze boven weg komt) ook staat ze wel eens met haar voorpoten tegen de muur ergens naar toe te staren. Nu hebben wij gehoord dat hier een man zichzelf van het leven heefd beroofd, zou het kunnen dat zij hem ziet? ze is opeens ook afhankelijk van mij, moet overal heen waar ik ook heen ga. who can help mee

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>