Mijn kat ziet geesten

Een geest is een waarneembaar verschijnsel van een mens of dier. Het komt vrij als iemand overlijdt. Niet alleen mensen kunnen geesten waarnemen. Ook dieren hebben het vermogen om geesten te zien en te voelen.

dieren en geesten

Ik heb drie katten. Eén van hen heeft (af en toe) de gewoonte om in hoekje te gaan zitten waarbij zij in het oneindig staart. Zo op het eerste oog valt er niets te zien. Soms kan ze opeens heel ‘boos’ worden en uit dat door heel hard te gaan blazen waarbij ze haar rug bolt. Het komt ook wel voor dat ze staat en een heel dikke staart heeft. Een speurtocht op internet bevestigde destijds al mijn vermoeden: katten kunnen meer dan ons zien. Ben je nieuwsgierig of jouw kat ook meer ziet, dan is het misschien handig om hem of haar een tijdje in de gaten te houden.  Dieren, dus ook katten hebben meerdere zintuigen en kunnen bepaalde ‘dingen ‘ zien en voelen. Er wordt wel eens beweerd dat vooral katten gevoelig zijn voor geesten. Denk je dat jouw kat iets ziet hou dan voor ogen dat,  mocht het een ‘slechte’ geest zijn, je dier er vaak alles aan doet om jouw te  beschermen. Met een kat in huis hoef je eigenlijk nergens bang voor te zijn.

oog kat

Jaren geleden had ik een heel grote, zwarte kater met de naam Troy. Een magnifiek dier. Ik kreeg hem in een periode dat ik niet lekker in mijn vel zat. In die tijd woonde ik twee hoog boven een winkel. Op de galerij hing een niet zo prettige sfeer wat vooral ’s avonds voelbaar was. Mijn kat hield niet van knuffelen en ging altijd zijn eigen gang. Behalve als ik bang was  voor ‘iets’ daarbuiten dan sprong hij op mijn bed zodat ik rustig kon slapen.

Lees ook:Mijn kat ziet dingen die ik niet zie
Lees ook:Een zwarte kat is niet voor de poes
Lees ook:Dieren hebben wel degelijk een ziel…
Lees ook:Geesten kunnen energie bij je weg halen
Lees ook:Kinderen die geesten zien…

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Mijn kat ziet geesten

 1. Nic

  mijn kat durft niet meer in de woonkamer te zijn hoog uit even op de trap en dan weer gauw naar buiten of naar boven maar hij rent door de woonkamer of bekijkt hem vanaf de trap of vanaf de buitendeur zijn favoriete stoel langs mij is nu ook een no go geworden.
  hij loopt in de woonkamer iets heen wat ik niet zie en ook door het kattenluikje loopt hij ook met een boogje er naar toe en vlak langs de deur om vervolgens snel en haaks de bocht om door het luikje te springen terwijl hij er zo recht op af kan lopen.
  voor mijn echtscheiding kon mijn jongste dochter van 11 absoluut niet op de zolder kamer slapen ze zag daar van alles en nog wat, mijn ex en mijn schoonmoeder konden er ook nooit lang vertoeven.
  ik zelf ben vrij nuchter en niet voor een gat te vangen.
  echter heb ik beneden nooit iets gemerkt tot dat laatst mijn kat vredig boven op bed lag en ik voor mijn neus het kattenluik zie open gaan en hard dichtslaan er kwam niets door. het luikje is doorzichtig en met chipsluiting en kan niet open waaien.
  ik voel me heel verdrietig over mijn kat dat ie zich nu zo gedraagt terwijl het een stoer beestje was.
  een geest in huis boeit mij niet maar ze moeten mijn beesje met rust laten.
  wie kan mij helpen???? ik weet het niet meer

    /   Reply  / 
  1. Anoniem

   Hier exact hetzelfde! mijn kat ontwijkt de woonkamer. Alleen als ik naar de woonkamer ga, loopt hij me achterna en gaat helemaal onrustig doen. Me aankijken en miauwen. Buiten de woonkamer is er niks aan de hand! Ik zie dat je dit bericht al in 2014 hebt geplaatst, maar hoop toch nog een reactie van je te ontvangen hoe dit is afgelopen/opgelost.

     /   Reply  / 
  2. Anoniem

   Hier exact hetzelfde! mijn kat ontwijkt de woonkamer. Alleen als ik naar de woonkamer ga, loopt hij me achterna en gaat helemaal onrustig doen. Me aankijken en miauwen. Buiten de woonkamer is er niks aan de hand! Ik zie dat je dit bericht al in 2014 hebt geplaatst, maar hoop toch nog een reactie van je te ontvangen hoe dit is afgelopen/opgelost.

   Groet,
   Anoniem

     /   Reply  / 
   1. Gitta

    Hoi Anoniempje..mijn hondje heeft daar ook regelmatig “last” van :) en ik reinig dan het huis met salie en dan gaat het weer prima! Die kun je kopen bij een spiritueel winkeltje.

    Liefs Gitta.

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

     Hoi Gitta,

     Bedankt voor je reactie! Hoe werkt dat? Huis reinigen met salie? Kan dat niet fout gaan? Ik ben zelf er heel bang voor en wil er eigenlijk niks van weten…….
     ik weet eigenlijk zeker dat mijn kat de woonkamer ontloopt en onrustig is op die plek om de energie die er hangt. Ik voel dat namelijk zelf ook, alleen in de woonkamer….

     Lieve groet,
     (Ik blijf graag anoniem op het internet)

       /   Reply  / 
     1. Gitta

      Ander stuur me even een mailtje dan leg ik het je even uit..mijn mail adres is [email protected]

      Liefs Gitta.

        /  
 2. stwf

  niet waar

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>