Positiviteit in de vorm van een gelukskoekje

De meeste mensen kennen ze wel of hebben er wel een keer eentje gekregen; een gelukskoekje. In deze koekjes, gemaakt van meel, suiker, vanille en olie, zit een papiertje verstopt met veelal een spreuk of een toekomstvoorspelling. Na het openbreken van het koekje kun je het papiertje eruit peuteren.

Deze gelukskoekjes krijg je vaak na een diner in een Chinees restaurant. Mijn eerste koekje kreeg ik toen ik zes was. We hadden heerlijk gegeten bij een Chinees in Hilversum. Bij het kopje Jasmijnthee lag een koekje in een gouden papiertje op mij te wachten. Waar de koekjes vandaan komen, is niet helemaal duidelijk. In Azië werden soortgelijke koekjes al in de dertiende eeuw bij huwelijksceremonies uitgedeeld.  Waarbij de harde kern van het koekje een symbolische betekenis had: namelijk dat in het leven niet alles pais en vree is en je soms moet doorbijten om dat te krijgen wat je toekomt. Ook wordt beweerd dat deze koekjes van de Japanse senbei-koekjes zijn afgeleid. Een ander verhaal is dat er tijdens de Mongoolse overheersing koekjes werd verspreid met geheime boodschappen.

Misschien dat gelukskoekjes niets te maken hebben met de paranormale wereld, maar wel met positiviteit. Want wie positief in het leven staat, geniet van het leven en laat zich minder gauw leiden door negatieve gevoelens van anderen. Met een gelukskoekje geef je een beetje geluk weg. Zelf haal ik regelmatig gelukskoekjes in huis en deel ze uit na een maaltijd met vrienden. De reacties zijn altijd positief zeker omdat iedereen graag een goed nieuwsberichtje krijgt. Zo stond op mijn koekje de tekst: ‘je zorgzaamheid en meeleven zal worden’. Een nadenkertje met een positieve insteek. Wil je de koekjes een eigen ‘touch’ geven, kijk dan

Lees ook:Maak je eigen gelukskoekjes…
Lees ook:Weg met negativiteit…
Lees ook:Weg met negativiteit…
Lees ook:Een beetje hulp bij het vinden van werk
Lees ook:Positief denken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>