Reis mee met de Beagle van Charles Darwin

Vandaag is het zover, dan kunnen we via de site van de VPRO de Beagle volgen. In de voetsporen van Charles Darwin reist een van zijn nazaten met enkele wetenschappers rond de wereld. Via de webcam is de reis te volgen en ik kan het iedereen aanraden. Zeker in dit jaar van Darwin (hoewel de Christenen het er niet mee eens zijn, bepaalde stromingen verafschuwen de evolutieleer van de man.) Je zult nog vaker stukken tegenkomen over Darwin in de komende tijd.

Reis mee met de Beagle van Charles Darwin

Charles Darwin wordt op 12 februari 1809 geboren in Shrewsbury in midden Engeland, niet ver van Birmingham. Zijn vader is arts. Zijn moeder overlijdt als Charles acht jaar is.

Charles heeft al jong grote belangstelling voor de natuur. Vooral vogels en insecten trekken zijn aandacht.

Op zijn zestiende gaat hij naar de universeit van Edinburgh om medicijnen te studeren. Maar Charles voert niet veel uit. Zijn vader besluit dat hij dominee moet worden. Deze studie voltooit hij.

Tijdens zijn studie reist hij veel. Hij doet tijdens die reizen al veel geologisch onderzoek.

Darwin vormt een hypothese dat alle levende organismen zich hebben ontwikkeld uit een oervorm. In zijn bekendste boek “The origin of Species by Means of Natural Selection” uit 1859 doet hij zijn theorie uit de doeken.

Bron: /Geschiedenis Beagle VPRO

Lees ook:Je zoekt je vader en hoort….. Charles Manson is je vader. Oef
Lees ook:Drukke tijden voor Derek Ogilvie
Lees ook:Meisje verricht wonderen in Brazilië
Lees ook:Seksschandalen in katholieke kerk zijn het werk van de duivel
Lees ook:God bestaat niet…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>