Heksenheisa! Word nu heks in één dag!

Als je niet als heks geboren bent, kun je er toch een worden, en dat in één dag! Heksen beschermden honderden jaren lang de natuur maar niemand beschermde de heksen. Het woord ‘heks’ betekent eigenlijk wijze vrouw. Natuurmonumenten is op zoek naar moeders en dochters die deze oeroude taak op zich nemen. Je leert dan alle kneepjes van het heksenvak. Ook vaders en zonen mogen natuurlijk mee als tovenaars.

Stap dus op je snelste tovenaarsbezem en zorg dat je erbij bent! Kom op zondag 26 september naar de heksenheisa van Natuurmonumenten en beleef deze magische dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je meedoen vanaf de watermolen op landgoed Hackfort in Vorden. Deelname aan de Heksenheisa kost € 4,50 per kind voor leden van Natuurmonumenten en € 7,50 per kind voor niet-leden. (Groot)ouders mogen gratis mee. Vooraf aanmelden is niet nodig! Kom al vast in de stemming en kijk op www.nm.nl/heksenheisa

Vlieg je mee?
Heksen kennen bijna ieder plantje en beestje dat er leeft. Voor hun toverdrankjes gebruiken ze allerlei geneeskrachtige kruiden. En ook met rattenkeutels en dassensnot weten ze raad. Daarvan maken ze de gekste brouwsels.

De Heksentoer
Tijdens de Heksentoer ga je het bos in en leer je door de ogen van een heks naar de natuur te kijken. Kom verkleed als heks, want met een mooie heksenhoed en heksenmantel gaat het toveren natuurlijk veel makkelijker.

Tijdens de Heksentoer leer je hoe je een toverdrank maakt en verzin je eigen toverspreuken om dieren in het bos te helpen.

Kom ook, neem een glazen potje mee voor je eigen toverdrank en zorg dat je erbij bent! Zet deze dag alvast in je agenda en kom in de stemming op (hier vind je ook de adressen van alle locaties).

Ga voor alle info naar: www.natuurmonumenten.nl/heksenheisa

foto Natuurmonumenten – Rob Doolaard.

Bron: Bronckhorst Midden

Lees ook:Wil Bridget Maasland graag heks worden?
Lees ook:Na Salem, wat is Hekserij???
Lees ook:Heksen in Roemenië moeten belasting betalen
Lees ook:Ontdek de bijzondere wereld van bijgeloof, heksen en rare gebruiken…
Lees ook:“Als een ster” door Lidy van Lagen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Heksenheisa! Word nu heks in één dag!

  1. kabouter

    Geweldig, dat zal een hele heksentoer worden.
    Is er een maximum snelheid voor de bezemsteel ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>