Dossier Sapaho (Jan Berlijn en Karin Plugge), Natalee Holloway deel 4

 

De stukken zijn door Sapaho aangeboden aan paranormaal blog

Vandaag deel 4 van het omvangrijke dossier van Sapaho over Natalee Holloway. En na dit alles mogen jullie een conclussie trekken of ze te ver gaan of niet. Naar mijn mening wel.

Natalee Holloway

 

Natalee Holl-away di 23 mei 2006
Guido W. (19) komt vandaag op vrije voeten. Guido blijft nog wel een verdachte in de verdwijningszaak van Natalee Holloway. Dit heeft zijn advocaat Gerard Spong gisteren bekend gemaakt.
Dit betekent dat Spong geen kort geding meer aan gaat spannen tegen de uitlevering van Guido aan Aruba.

Ook zegt Spong dat zijn cliënt de vermiste Natalee Holloway nog nooit heeft ontmoet. Voormalige collega’s van het Arubaanse casino waar Guido heeft gewerkt, hebben verklaringen afgelegd tegenover de politie. Maar Spong zegt de beschuldigingen ‘vrij eenvoudig’ te kunnen weerleggen.

‘Dood Natalee Holloway mogelijk geen misdrijf’
woensdag 5 december 2007 22:22
Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba houdt er rekening mee dat Natalee Holloway in 2005 niet door een misdrijf om het leven is gekomen. In een nieuw uitgebreid dossier zitten geen ‘directe’ aanwijzingen die daar op wijzen, aldus het Hof. In dat nieuwe dossier staan volgens het Hof geen ‘directe’ aanwijzingen dat de toen 18-jarige Holloway door een misdrijf om het leven is gebracht.
De broers zaten tot afgelopen zaterdag in voorlopige hechtenis. Tegen de beslissing is geen mogelijkheid tot hoger beroep. Justitie kan echter nog wel besluiten om de verdachten te vervolgen, maar mag de broers niet alvast vastzetten. De drie werden kort na de verdwijning van Holloway al eens eerder gearresteerd, en later weer vrijgelaten.

Natalee Holloway Aruba getraumatiseerd door verdwijningszaak
Gepubliceerd: maandag 10 december 2007 23:30
Update: dinsdag 11 december 2007 10:21
De Arubanen zijn alle aandacht in ieder geval zat. ‘Onze trots is beschadigd.’
Pal naast de Fisherman’s Huts, de plaats waar Natalee Holloway op 30 mei 2005 werd achtergelaten door Joran van der Sloot, staat de surfschool van Aruba Active Vacations. Op een bord hangt een kaart van het rif. En op die kaart staat aangegeven waar het lichaam van Natalee Holloway gevonden kan worden. ‘Geintje,’ zegt surfinstructeur Paul. ‘Moet kunnen, anders worden we helemáál gek van dat gedoe.’
‘Amerikaanse journalisten staan ze bij de surfschool al niet eens meer te woord.’ ‘Van de week kwamen er een paar zogenaamd informeren naar de prijzen. En dan zo terloops vragen wat we van de zaak-Holloway vinden,’ vertelt Paul. ‘Ik heb gezegd: gaan jullie zelf weg of zal ik jullie weg schóppen? Het is gewoon tuig.’
De Arubanen spreken niet graag over de zaak-Holloway. Ze vinden dat ze onrecht is aangedaan. Het eiland is in de Amerikaanse media afgeschilderd als een modern Sodom en Gomorra, vol drugs en prostituees. ‘De grootste schade die deze kwestie aanricht, is niet aan onze economie, maar aan onze trots,’ zegt Digna Laclé-Herrera (82), schrijfster en voormalig politica.
Genoeg geweest
‘Wij Arubanen zijn heel trots op ons eiland, op het fanatieke af. We dulden kritiek, maar nu zeggen we: Tot hier en niet verder. Het is genoeg geweest. We zijn schuldig verklaard door de hele internationale pers. Niemand heeft ons het voordeel van de twijfel gegeven. Dat heeft ons werkelijk pijn gedaan.’ De Arubanen voelen zich niet schuldig. Integendeel. Laclé-Herrera: ‘We hebben meegeleefd met de ouders, we hebben hun verdriet meegevoeld. Iedereen wilde helpen zoeken. Het hele eiland is afgekamd, door Arubanen, op vrijwillige basis. Iedereen hier leeft mee. Maar niemand in de rest van de wereld leeft mee met onze taxichauffeurs die niets meer verdienen en hun kinderen niet meer te eten kunnen geven. Ik zeg: Stop ermee! Hou op met zoeken naar een Barbertje om op te hangen. De zaak heeft zich al lang genoeg voortgesleept. Nog nooit heeft een verdwijning zo veel aandacht gekregen. Er zijn al miljoenen dollars aan kosten gemaakt voor deze zaak.’
‘Maar deze zaak is groot gemaakt door de media,’ zegt de Amerikaan Jeffrey Gump (53), directeur van een ontwenningskliniek in Philadelphia, op vakantie op Aruba. ‘Dat doen media heel bewust. Amerikanen raken snel verveeld. Eens in de zoveel tijd hebben we afleiding nodig, liefst iets dat goed is voor het nationale saamhorigheidsgevoel.’
‘Daarom lees je in de Amerikaanse media niets negatiefs over Natalee Holloway. Terwijl iedereen weet wat kinderen doen als ze naar een Caribisch eiland gaan als ze afgestudeerd zijn. Maar over Natalee werd alleen maar verteld hoe keurig ze was.

Pas hier hoorde ik dat ze aan de drank, drugs en de orgies was. Iedereen weet het! Waarom wordt dat niet verteld in de Amerikaanse media? Mensen willen het niet weten. Het is het verhaal van de onschuldige beauty queen die net afgestudeerd was en is vermoord door de brute Arubanen. Als bekend is dat Natalee Holloway een zuipende en blowende slet was, is het hele verhaal weg. Dat willen we niet.’
Kort voordat ze naar Aruba vertrok, zou Natalee Holloway nog in een ontwenningskliniek hebben gezeten. Op het strand met Joran van der Sloot zou ze drugs hebben gebruikt. En in de ietwat morsige bar Carlos ’n Charlie’s zou ze onbekende mannen de drank uit haar navel hebben laten likken.
De manager van het etablissement weigert zijn naam te zeggen en het liefst zwijgt hij helemaal. ‘De mensen zijn bang geworden voor onze bar, we merken het aan de bezoekersaantallen. Ze denken dat dit de laatste plek is waar Natalee Holloway is geweest, zoals ook veel mensen nu denken dat dit eiland onveilig is. Het is allemaal zo vervelend en zo oneerlijk. Het hele verhaal klopt niet.’
De zaak is uit z’n verband gerukt, de proporties zijn zoek. Nadat de moeder van Natalee Holloway had opgeroepen tot een boycot van Europa, volgden televisiepresentatoren en de gouverneurs van vier staten haar voorbeeld. En dat terwijl Aruba leeft van het toerisme en driekwart van alle toeristen Amerikaan is. Het eiland heeft er een campagne van 4,3 miljoen dollar tegenaan gegooid om het imago weer wat op te krikken en de Amerikaanse toeristen terug naar het eiland te lokken.
De ouders van Natalee Holloway hebben nog altijd geen goed woord over voor Aruba en voor de wijze waarop het onderzoek is uitgevoerd. Daarom wil vader Dave Holloway bijvoorbeeld binnenkort met een duikboot de zee in bij de Fisherman’s Huts, de plaats waar Joran van der Sloot zijn dochter achterliet.
‘Ik wens hem veel succes, maar ik denk niet dat hij iets vindt,’ zegt surfinstructeur Paul van het naastgelegen Aruba Active Vacations. ‘Als ik hier een stuk vlees in zee gooi, is het binnen twee uur helemaal weg.’

‘Joran van der Sloot opgepakt na telefoontaps’
vrijdag 23 november 2007 08:11
Joran van der Sloot werd deze week opgepakt omdat uit afgeluisterde telefoongesprekken zou blijken dat hij mogelijk betrokken is bij de dood van Natalee Holloway. In ieder geval zijn de telefoontaps strijdig met aan de politie afgelegde verklaringen. Uit de telefoongesprekken zou blijken dat het drietal mogelijk toch betrokken is bij de dood van de Amerikaanse tiener. De officier van justitie op Aruba wil in de krant niet reageren op de nieuwe aanwijzingen.

De advocaat van Van der Sloot is niet onder de indruk van de nieuwe ontwikkelingen. Hij omschrijft de arrestatie in De Telegraaf als ‘een laatste stuiptrekking’ van het OM. ‘De hele operatie lijkt mij een laatste actie in het kader van het afsluiten van het onderzoek.’ Hij vermoedt dat justitie geen harde bewijzen heeft.
Van der Sloot wordt vandaag overgevlogen naar Aruba. Hij vertrekt naar verwachting om 14.15 uur vanaf Schiphol. De rechter-commissaris in Arnhem heeft hem de afgelopen dagen verhoord.

Bron: Sapaho

Lees ook:OM Aruba naar Peru voor zaak-Holloway
Lees ook:OM Aruba wil foto ‘Holloway-skelet’
Lees ook:Zaak Natalee Holloway: Patrick van der Eem de cel in
Lees ook:OM Aruba gelooft verklaring Joran niet (ik ook niet)
Lees ook:Natalee Holloway gevonden op Aruba of slechts weer een gerucht?

Geen reacties // Reageer