Volkskrant: Karst T. pleegde ‘echt een aanslag’ Koninginnedagdrama

Gepubliceerd op 10 juni 2009 00:29, bijgewerkt op 10 juni 2009 10:57

DEN HAAG – De daad van Karst T. op Koninginnedag in Apeldoorn dit jaar was inderdaad een bewuste actie tegen de koninklijke familie. Dat zegt de politieagente die op 30 april op de achterbank van de zwarte Suzuki Swift kroop om het hoofd van Karst T. vast te houden, nadat deze met zijn auto moedwillig door een afzetting was gereden en tegen het monument De Naald tot stilstand kwam.

‘Biker’ Sharon Koenders van het regiokorps Noord- en Oost-Gelderland hoorde samen met een collega de laatste woorden die T. uitsprak, verklaart zij in het politievakblad Blauw. ‘De dader zag er niet goed uit, maar was wel goed bij zinnen. Ik hoorde hem bloed rochelen terwijl hij antwoordde. Op een gegeven moment hebben we gevraagd of het een bewuste actie was en dat beaamde hij. Mijn maatje en ik keken elkaar aan om te zien of de ander het ook gehoord had. Het was echt een aanslag.’

Karst T. doodde acht mensen, onder wie zichzelf. Koenders omschrijft de situatie in die luttele minuten als ‘een soort verhoor’. Voor de zomer moet het NCTb met een rapportage komen over de toedracht.

Bron: De Volkskrant

Lees ook:Drama Koninginnendag: Tates vond Willem-Alexander fascist
Lees ook:OUDERS KARST T. : “MOTIEF ONDUIDELIJK DRAMA APELDOORN”
Lees ook:“In eerste instantie hadden we niet door dat wij het waren…”
Lees ook:Richard Karst Tates pleegde de aanslag
Lees ook:Onderzoek naar tatoeages Karst T. EXTREEMRECHTSE IDEEEN?

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Volkskrant: Karst T. pleegde ‘echt een aanslag’ Koninginnedagdrama

 1. Roos

  Wat ik dan niet zo goed begrijp, is waarom dit nu pas naar buiten komt. Dit wist men direct na de aanslag dus al en men bleef volhouden niet te weten hoe en wat. Natuurlijk moeten dingen onderzocht worden,dat begrijp ik ook,maar heeft dat echt zolang moeten duren?

    /   Reply  / 
 2. carin

  Alles is aan onderzoek onderhevig en men kan wel iets horen,bespreken enz,daarmee is het nog niet bewezen.Feiten heeft men nodig,net zoals het met het paranormale bewijs nodig heeft.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @carin, deze uitspraken waren gemaakt door Karst T. zelf, tegen de politieagente die hij bijna doodreed, zij heeft hem gesproken. Het was dus meteen al bekend. Maar goed extra onderzoek is nodig, maar zo lang vind ik echt onzin dus.

     /   Reply  / 
 3. carin

  Ik ook,maar je weet *de eed* van de politie.Die zwijgt totdat…….het bewezen is en gezegd mag worden.Bureaucratisch regelement,van bovenaf om erger te voorkomen,tevens een beschermende maatregel.Het doel is goed,maar heiligd niet alle middelen.

    /   Reply  / 
  1. Roos

   @carin, precies!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>