Cameraman van RTL komt om in Georgie

Het nieuws kwam bijna tegelijkertijd met het bericht dat Judoka Elisabeth een bronzen medaile haalde in Peking. Goed en slecht nieuws gaat vaak hand in hand. Over verlies heb ik echter al eens een stuk geschreven op dit blog.

 Stan Storimans, veel te jong in het "harnas" gestorven.

Dit hoorde ik net op het journaal van RTL 4: "Toen pas zag ik Stan liggen" De explosie die RTL Nieuws-cameraman Stan Storimans dodelijk trof, was 'niet eens groot, maar wel dichtbij'.

Het nieuws kwam vandaag hard aan, zelfs de uitzending over de Olympische Spelen werd er even voor onderbroken. Dit is een van de stukken uit het dossier op de RTL site:

Explosie:

Dat zegt correspondent Jeroen Akkermans, die door de Russische mortieraanval in het Georgische Gori gewond raakte. "Stan was beelden aan het maken van twee auto's die op een plein op elkaar waren gebotst. We probeerden nog wat beelden te maken van burgers die erbij stonden. We willen de auto in stappen. Op dat moment volgt een explosie."

Oude mannetjes

"Ik zie eerst dat drie oude mannetjes op slag dood zijn. Ik zag ook dat een Israëlische journalist was geraakt. Toen pas zag ik Stan liggen." Akkermans zelf kreeg een scherf in zijn been. Hij en het lichaam van Storimans zijn naar een privékliniek in Tbilisi gebracht. Akkermans is daar behandeld aan zijn verwondingen. Hij is er fysiek redelijk aan toe.

Toen ik het nieuws zag en hoorde moest ik gelijk terugdenken aan mijn blog Reiki en verlies. Op dit moment wordt het verlies intens gevoeld door de Familie van Stan, zijn collega's, zijn vrienden en eigenlijk iedereen die hem kent.

Vanaf deze kant wil ik dan ook iedereen heel erg veel sterkte toewensen.

Lees ook:Robot Stan zet je auto veilig weg…
Lees ook:Tros Vermist
Lees ook:SBS 6, The Mentalist vanavond om 21.30
Lees ook:Libellen zette ‘eigen dood’ in scene…
Lees ook:Opstaan uit de dood…

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Cameraman van RTL komt om in Georgie

 1. Sjaak

  Journalisten zijn voor mij de enige helden in oorlogen. Ze riskeren hun leven om ons te laten weten wat er op de wereld aan de hand is.

  Veel sterkte voor iedereen die met dit verlies te maken heeft.

    /   Reply  / 
 2. Redactie

  Inderdaad Sjaak, ze riskeren hun leven om ons te laten weten wat er aan de hand is.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 3. Sjaak

  …op de wereld.

  Heheh

    /   Reply  / 
 4. Redactie

  Helden zijn het.

    /   Reply  / 
 5. Sjaak

  de enige

    /   Reply  / 
 6. Redactie

  En ik voeg bij deze Held toe dat ik hoop dat we binnenkort ook hier de waarheid van horen. De berichten zijn verschrikkelijk.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>