Duitser gelinkt aan moord op Nicky Verstappen

Telegraaf Van onze correspondent

RHEINE -  De Duitse justitie sluit nog steeds niet uit dat een Duitse seriemoordenaar en -verkrachter – die al twintig jaar bij onze oosterburen dood en verderf zaait, ook de hand heeft gehad in de zaak-Nicky Verstappen uit het Limburgse Heibloem.

Deze week laaide de kwestie weer op toen opnieuw een Duits jongetje tijdens een voetbalkamp uit een jeugdherberg werd ontvoerd. Het kind wist de ontsnappen uit de klauwen van ‘de zwarte man’, zoals hij in Duitsland wordt genoemd. In Rheine, vlak over de Nederlandse grens, werd het 10-jarig jongetje ‘s nachts ontvoerd en in een park ontkleed. Wonder boven wonder slaagde het jochie erin te vluchten. “De zaak heeft opvallende overeenkomsten met de dood van Nicky Verstappen”, zei de Duitse rechercheur Jürgen Menzel gisteren.

Ook Verstappen werd uit een vakantiekamp ontvoerd. Op 10 augustus 1998 verdween het 11-jarige kind bij Brunssum, op een steenworp van de Duitse grens. Kort daarna werd hij dood gevonden. Tot heden is de zaak niet opgehelderd. Wel werden twee maanden geleden nieuwe dna-sporen gevonden. Het onderzoek daarnaar loopt nog.

Moeder Bertie Verstappen zegt dat justitie in Duitsland nog steeds regelmatig contact heeft met de Nederlandse collega’s. Die hebben enkele jaren geleden al gezegd dat een link met de Duitse seriemoordenaar onwaarschijnlijk is. “Maar je weet het nooit”, zegt Bertie Verstappen. “Nog steeds wordt alles serieus nagelopen. Ik ben in elk geval blij dat ze er nog achteraan zitten.” Volgens politiewoordvoerder Menzel is de Duitse dader verantwoordelijk voor liefst 43 misdrijven, waaronder ontvoering, misbruik en moord in vijf gevallen. “Elke keer weer is het signalement, het soort slachtoffer en de gang van zaken hetzelfde”, oordeelt Menzel. “De man is zeker twee meter lang, in het zwart gekleed en dringt ‘s nachts in de beschermde omgeving van kinderen binnen. Dan slaat hij zijn slag.”

Bron: De Telegraaf

Lees ook:‘Maddie was op zoek naar moeder’
Lees ook:Voorspellingen: ‘Duitsland klimt uit recessie’
Lees ook:Voodoo-bende opgerold in Spanje
Lees ook:Paul de ziener, Duitsland verliest van Spanje Finale Spanje Nederland
Lees ook:Niet vrijwillig je dood tegemoet gaan…

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Duitser gelinkt aan moord op Nicky Verstappen

 1. avi

  Zolang ik me met deze zaak bezig hou ‘zie’ ik een witte truck met oplegger en ‘hoor’ ik Nickey hard roepen” oom Harold”.
  Het is vermoeden bij de politie is dat Nickey de verdachte moet hebben gekend dus het lijkt me stug dat een duitse pedofiel de dader is.

  Met vriendelijke groet

  Avi

    /   Reply  / 
  1. Iem

   @avi, persoonlijk vermoed ik ook dat die Duitse pedofiele seriemoordenaar er niets mee te maken heeft. Ik denk dat de politie te ver zoekt. Toch hoop ik dat ze de dader nog een keer te pakken krijgen en liefst zo snel mogelijk.

     /   Reply  / 
  2. Michael

   @avi,
   DUS toch stiekum undercover bij het zesde zintuig

     /   Reply  / 
   1. Iem

    @Michael, misschien van Derek Ogilvie gehoord. Hahahahaha.

      /   Reply  / 
   2. avi

    @Michael,
    Jij hebt inmiddels al verscheidende moordzaken opgelost met je gaves,heb je geen tips voor mij?

      /   Reply  / 
    1. Michael

     @avi,

     Ja hoor s´nachts naar de locatie gaan waar Nickey sliep tot hij wakker werd of was gemaakt.

     Instellen op die energie en als het te onduidelijk of te pijnlijk is,Yust call my name and i´ll be there, to lead you Through the night.

       /   Reply  / 
   3. Isabel Blanco Auteur

    @Michael, hihi

      /   Reply  / 
  3. Isabel Blanco Auteur

   @avi, eerst even afwachten en dan oordelen. Is altijd beter, oordelen is sowiezo een not do in mijn optiek!

     /   Reply  / 
 2. Karin

  Hummmm… het is al erg genoeg dat zo’n lapschwans nog op vrije voeten loopt.

  Zei ik niet eerder dat ik iemand die betrokken was een bril droeg/draagt? en dat ie meer op z’n kerfstok heeft en slachtoffers drogeert?

  Nou, hopelijk wordt deze kwestie eens en liefst snel opgelost.

    /   Reply  / 
 3. avi

  hey Mike

  Dus als ik het goed begrijp kun jij naar Friesland gaan en de moordzaak van Marianne Vaatstra oplossen en de dader laten arresteren?

  Met vriendelijke groet

  Avi

    /   Reply  / 
  1. Michael

   @avi,
   Vind je Nicky Verstappen ineens niet meer zo belangrijk dan begrijp ik gelijk jou probleem.
   Maar jij gaat graag off topic.

     /   Reply  / 
  2. Isabel Blanco Auteur

   @avi, Michael kan zoveel tips geven als hij wil maar zal ook tegen je zeggen: iedereen heeft zijn eigen methode. Hij heeft met zijn eigen manier van werken al lang zijn sporen verdiend! Dus moet nu echt met Michael meegaan in zijn verhaal.

     /   Reply  / 
 4. carin

  De geschiedenis *herhaalt* zich voor de tweede keer.De zaak Nicky Verstappen en nu een gelijke zaak,vlak over de grens.Gewoon een dubbel voorval.
  De dader…..een seriemoordenaar….denk het niet.De zaken *lijken* op elkaar,maar staan toch los van elkaar.

    /   Reply  / 
  1. carin

   Vannacht kwam er als aanvulling bij * In Rheine, die seriemoordenaar,die verkrachter* is een tweede Marc Dutroux in Duitsland.
   Ik zou zeggen,OPSPOREN die hap.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>