Pendelen door middel van energie en gedachten

Een ketting of een koortje met een gewichtje eraan die jou antwoord kan geven op vragen. Dit heet een pendel en wordt door veel paragnosten gebruikt. Klinkt fascinerend, maar te mooi om waar te zijn lijkt me. Hoe werkt dat pendelen dan precies?

Pendelen is het raadplegen van je ‘onbewuste’  door middel van een pendel.  Via vragen beweeg je onbewust de pendel een bepaalde richting op.  Aan de hand van de beweging kan je je antwoord daaruit interpreteren. Het bewegen van de pendel gaat niet via spierkracht, maar door middel van de kracht van energie en gedachten.

Zwangere vrouwen die willen weten of ze een jongen of een meisje krijgen, vragen dat ook aan de pendel. Al is deze vaak gemaakt van naald en draad en volgens topparagnost Willem daardoor veel minder betrouwbaar. ,,Dit soort pendelen is zeer onduidelijk vanwege het absolute minimale van het gewicht wat er aan hangt.”

Met pendelen kan je geen toekomst voorspellen en geen geesten oproepen. ,,Pendelen is op zich zelf niet gevaarlijk zoals glaasje draaien of het ouija bord en het is ook geen hocus pocus, maar het laat u kennismaken met uw onderbewuste IK.”

Klinkt vrij onschuldig dus, maar of het echt betrouwbaar is… ik betwijfel het.

Lees ook:Pendelen en blokkeren…
Lees ook:Iedereen kan pendelen
Lees ook:Pendelen; een oude manier om antwoorden te krijgen…
Lees ook:Pendelen als antwoord op je levensvragen
Lees ook:Maak je eigen pendel…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>