Tsunami-alarm West-Europa ook getest in Nederland

Vandaag is het waarschuwingssysteem voor tsunami’s in de Europese wateren getest. Het systeem meldt direct wanneer er vloedgolven ontstaan in de Middellandse Zee, het noordoosten van de Atlantische Oceaan en de aangrenzende zee├źn. Het alarm bestaat al sinds 2005. Waarom juist nu een test?

Precies volgens plan kregen de 31 aangesloten landen, waaronder Nederland, een testwaarschuwing via de fax, e-mail en telefoon. Het systeem bestaat sinds 2005, maar is nu voor het eerst getest.De laatste rampzalige vloedgolven in de regio waren in 1908. Toen kwamen in de Zuid-Italiaanse stad Messina meer dan honderdduizend mensen om het leven. (NOS)

Ik vraag me toch af waarom juist nu de test met het Tsunami-alarm is gedaan. Tijdens het forum op dit blog wordt er volop gediscussieerd of een Tsunami op de Noordzee mogelijk is. Er zijn zelfs mensen die visioenen hierover hebben en ons waarschuwen. Vrijdag 12 augustus schijnt ‘the day’ te zijn en de rest zou dan 22 augustus volgen. Juist deze week is het Tsunami-alarm getest. Toeval? Of weten ze meer?

 

Lees ook:Zware aardbeving Chili 8,8 en Tsunami alarm voorspeld.
Lees ook:Tsunami! Juan Fernandez eilanden 40 vloedgolven, 3 doden en 10 vermisten
Lees ook:Beelden Samoa na de aardbeving en Tsunami
Lees ook:Ok’s Hengelo dicht door defect !!!!!!!!!!
Lees ook:Voorspellingen: Grote Aardbeving in Zee 8.0 Stille Oceaan met Tsunami!!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>