Olifanten zijn geluksbrengers

In het Hindoeïsme speelt de olifant een belangrijke rol en staat symbool voor: kracht, onsterfelijkheid en het overwinnen van de dood. Er bestaat ook een legende waarin de moeder van Boeddha, tien maanden voor zijn geboorte, droomde van een witte olifant. Dit zou een voorteken zijn geweest voor zijn komst en sinds die tijd worden in India de witte olifanten als heilig gezien. Ook in China geldt de olifant, sinds oudsher, als symbool van kracht en wijsheid.

Als je wel eens over een olifant droomt, dan zit je goed. Het wijst er namelijk op dat je bezig bent met de aanleg van een goede basis voor rijkdom en succes. Droom je over ‘meerdere olifanten’ dan hangt voorspoed in de lucht; zoals rijkdom, kracht en succes maar dan op allerlei vlakken. Geef je in je droom een olifant te eten dan wijst alles er op dat je een zeer vriendelijk mens bent en daar door mensen uit je omgeving voor gaat worden beloond. Een ritje op een olifant duidt op goed nieuws of eventueel vakantieplannen die zeker positief gaan uitpakken.

Zowel mensen uit India als China geloven dus dat de olifant geluk brengt. Vaak zie je dat zij een afbeelding van een olifant plaatsen op een plank of vlak bij de deuropening. Dit zou geluk brengen, mits de snuit naar de voordeur is geplaatst. Ook het aanraken van de slurf, zeker voor je op reis gaat of zaken moet doen, brengt geluk. Je kunt de olifant ook als amulet om je hals gedragen. Zorg dat de slurf van de olifant omhoog staat. En dan nog het liefst gekruld waarbij het zijn voorhoofd aanraakt. Als dat zo is, stroomt het geluk naar binnen. Helaas staan bij al onze olifanten de slurven omlaag. Hierdoor zou het geluk er uit lopen.

Lees ook:Dromen over zwarte katten is juist positief!
Lees ook:Gelukskatje en Chinese geluksmunten
Lees ook:Lucky bamboo een plant met veel positieve eigenschappen
Lees ook:De pauw; een trotse vogel met vele betekenissen…
Lees ook:De vleermuis, van slechte reputatie tot geluksbrenger

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Olifanten zijn geluksbrengers

 1. Jan hesseling

  Ik droomde dat ik lag op een streacher langs een weiland vol en ook echt vol met olifanten groot en klein. Een boer haalde de olifanten binnen naar een grote schuur die naast mij stond vol bewondering keek ik mijn ogen uit,wat een prachtige dieren,was wel even bang maar later niet toen ze langs mij liepen,ze keken mij aan en liepen verder.

    /   Reply  / 
 2. Gerben

  Wat betekent het als je droomt over een huilende olifant? Voelde toen ik walkker werd de urgentie nog. In de droom kijk ik uit mijn eigen ogen. Er omheen gebeurt er niks, behalve de huilende olifant die ik aankijk. Waterval aan traan.

  Gr. Gerben

    /   Reply  / 
 3. Suzanne Grijpink Auteur

  Ik durf het niet te zeggen. Hopelijk weet iemand wat het betekent..Wel vond ik onderstaande op internet….
  Een olifant is een symbool voor kracht, geduld en intelligentie. Maar een olifant is ook introvert en vergeet niet snel. Dat zou een weerspiegeling kunnen zijn van je eigen persoonlijkheid. Misschien moet je dingen loslaten en vergeten zodat je verder kunt gaan. Als je droomt dat je zelf een olifant bent, dan geeft dat aan dat je je meer moet open stellen, je ideeën en gedachten naar buiten moet brengen.

    /   Reply  / 
 4. Betty

  Droomde van een klein olifantje. Wat ik las is positief en met een klein beetje geluk ben ik al blij!

    /   Reply  / 
 5. Suzanne Grijpink Auteur

  Hallo Betty,
  Zover ik weet, belooft het dromen over een kleine olifant dat je leven op het punt staat om te veranderen. Het moment is bijna daar waarbij je en belangrijke beslissing(en) moet (gaat) nemen, maar daar uiteindelijk ook voor wordt beloond.

  Het is goed om te luisteren naar het advies van een ervaren of een oudere persoon. Pas op voor mensen die het minder met je voor hebben en uit zijn op eigen gewin (macht). Luister naar je innerlijke stem.

  Een olifantje, hoe klein hij ook nog is, staat voor een grote, positieve kracht. Dit dier is wijs, maar ook voorzichtig in het beheersen en het laten zien van deze kracht. Het prachtige van een olifant is dat het dier een zware (soms aardse) last kan dragen. Hou er rekening mee dat wat u wilt, vanuit deze kracht bereikt kan worden. Je hebt het dus in je om te bereiken wat je wilt…Nu er nog in geloven.

    /   Reply  / 
 6. Louis

  Heb soms heel vreemde dromen en snap het ook niet altijd. Deze droom was niet erg lang en ging over 2 jonge orka’s die zwommen in de Dokkumer E in Leeuwarden waar ik wel vaker over droom. Iemand haalde de stop uit het kanaal en die zou dus droog komen te staan en de orka’s dus in gevaar. Deze droom was precies tijdens de nacht van de zonne eclips in vissen.

    /   Reply  / 
 7. Erna

  Hallo, ik ben coach voor moeder en kind, nu heb ik deze week besloten om mijn naam te veranderen. Kreeg deze week ineens de ingeving dat die verwant moet staan met de olifant , dit omdat het symbool is van mijn famili.Maar ja dan u de inspiratie om een pakkende naam daarvoor te verzinnen. Ik coach dus in de eerste instantie de moeder om zo het ongewenste gedrag bij kinderen te doen omdraaien. Dit kan natuurlijk ook met een vader, maar mijn ervaring is dat moeder toch vaak de spil en de kar trekker is in dit spel. Dus wie weet iets moois, ik hoor het graag.

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Hallo Erna, ik ga er ook zeker over nadenken, maar misschien hebben anderen ook ideeën…

     /   Reply  / 
   1. Suzanne Grijpink Auteur

    En o ja, misschien is het wel leuk om te achterhalen met welke olifant je het meest verwant voelt…

      /   Reply  / 
 8. Thea

  Ik droomde dat mijn buren gingen verhuizen ,en daarna dat er olifanten naar mij toe kwamen grijze . Ik liep een brede trap op en de olifanten kwamen achter mij aan ! Ik kon zo goed dat gestamp horen ,en toen werd ik wakker!!!

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Wat een mooie droom Thea. Of heb je het zelf anders evaren?

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>