Goena-Goena; zwarte magie uit Indonesië

In landen als Indonesië heet zwarte magie ook wel ‘Goena-Goena (Stille Kracht)’. Soms wordt het ingezet om iemand verliefd  te laten worden, maar in de meeste gevallen om iemand kwaad te berokkenen. Veelal krijgt degene middels een bezwering te maken met negatieve energie en wordt het slachtoffer vervolgens door rampen en tegenspoed getroffen of geteisterd door demonen.

Goena-Goena is dus op een afstand iemand beïnvloeden, met de nodige negatieve effecten, zonder dat hij of zij  zichtbaar wordt aangeraakt. Goena-Goena heeft invloeden van zowel voodoo als winti in zich. De moeilijkheid is dat het bijna niet is te achterhalen wie de afzender is. Rituelen die hierbij horen worden vaak van generatie op generatie doorgeven en geheim gehouden. Het ligt dus in handen van enkele families. Goena-Goena richt zich vaak op een compleet persoon. Dus niet alleen de persoon in kwestie, maar alles er om heen zoals zijn gezin, familie, werk enz. Voor mensen die er bij betrokken zijn geraakt, is het belangrijk om zo snel mogelijk de vloek te verbreken en daarbij professionele hulp te zoeken. Mensen die zich met Goena-Goena bezighouden moeten er altijd voor waken dat ze de negatieve krachten die ze verzenden niet drie keer sterke terugkrijgen.

In Indonesië werd Goena-Goena  in het verleden vooral gebruikt om familievetes tussen twee verschillende families uit te vechten. Vaak ging het daarbij om een relatie tussen een meisje en jongen  die door de andere familie niet werd geaccepteerd. Macht en geld lag er aan ten de grondslag. Niet alleen mensen kunnen drager worden van de negatieve krachten van Goena-Goena, ook voorwerpen kunnen worden bewerkt (Wajangpoppen) zodat hij of zij veel ellende krijgt. De verschijnselen lopen uiteen. Iemand kan spontaan ziek worden en overlijden zonder enige reden of dat een arts een oorzaak kan vinden. Het kan zelfs iemand aanzetten om zelfmoord te plegen.

 

Lees ook:Zwarte magie en voodoo
Lees ook:Al-Qarni komt naar Eindhoven…Haat lost niets op…
Lees ook:Heliotroop; een steen met veel bijzondere eigenschappen
Lees ook:Hoe scherm je je aura af…
Lees ook:Totemdier Specht? Hartelijk en beschermend…

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Goena-Goena; zwarte magie uit Indonesië

 1. A

  Waar kan ik boeken over Goena Goena vinden? Dus geen fictie of romans, maar echt een uitleggend boek over dit onderwerp?

    /   Reply  / 
  1. David Gallas

   Het belangrijkste boekwerk waarin Goena Goena is beschreven zijn de Veda’s. Als je googled met Veda’s pdf krijg je ook vele nederlandstalige verklaringen van de Veda’s. Het Javaans hindu boeddisme is ontstaan zo’n 150nc.
   Een preciesere uitleg over de Guna’s krijg je als je googled met Samkya als key wooord.
   Veel lees plesier

     /   Reply  / 
   1. Suzanne Grijpink Auteur

    Dank je voor de toelichting David

      /   Reply  / 
 2. David Gallas

  Helaas worden de Guna’s of in het maleis waar je in het meervoud het woordd 2 maal noemd Goena Goena, altijd zo negatief in het licht gebracht. Aller eerst is volgens de javaanse traditie, het kejawen, urip sejatie of tewel het pure positieve leven het doel. Volgens de Hindu Javaanse traditie kost het je eigen karma als je de energieen negatief aanwend….
  De 3 guna,s of tewel goena goena zijn de satva de rajah en de tamos. Het zijn eigenlijk de drie atributen die de vrouwelijke energie, de shaktie, gebruikt om iets, een energie te kunnen uitvoeren.
  Bij het ontstaan van een energie heb je altijd een mannelijke deel de shiva en een vrouwelijk deel de shaktie. Bij het ontstaan van de energie vertegen woordigen de guna’ s het organische de energie en het anorganische.
  Voor de meeste Indo’s is een typisch symbool voor de guna’s de Keris Pusaka; een Shiva Lingam voor Indo’s en Indonesiers. Ook een objekt dat omgeven is door negatieviteit, maar alleen bedoeld is voor geluk en voorspoed voor de eigenaar met huld van de Guna’s :Satva of tewel Brahma Rajah of tewel Vishnu(jeweetwel zittend op Garuda en Tamos of tewel Shiva. (Indonesiers zijn Shivanisten)

    /   Reply  / 
  1. Suzanne Grijpink Auteur

   Fijn dat je de tijd hebt genomen om het een en nader uit te leggen. Super.

     /   Reply  / 
 3. Mary

  Ik wordt belaagd door guna guna
  Kent u iemand die mij kan helpen om dit te verbreken

    /   Reply  / 
 4. Gerda

  Mn vader woonde in Indonesië nu is hij bang dat zijn vrouw bewerkt is.ze was vandaag op een plek waar Guna Guna word gebruikt om vrouwen daar te krijgen.
  Nu wil ze in eens bij hem weg. Kun je een bewerking opgeven?

    /   Reply  / 
 5. Suzanne Grijpink Auteur

  Lieve Gerda,

  Ik zou willen dat ik je daar een antwoord op kon geven. Misschien dat iemand anders je hierin op weg kan helpen…

    /   Reply  / 
 6. Nina

  Beste,

  In mei heb ik een maand rondgereisd door Indonesie en zo ook in Java. Sinds mijn terugkomst heb ik extreme slaapproblemen en kan ik niet meer in slaap komen als mijn partner naast mij ligt. Dit had ik hiervoor nog nooit ervaren. Iemand wees mij op Goena Goena, kan dit hiermee te maken hebben? Een vriendin van mij was in april naar Indonese, had een Wajang pop gekocht en haar relatie is erna meteen verbroken…

  Groet,

  Nina

    /   Reply  / 
 7. David

  Beste Gerda.

  Als iets met een spreuk of mantra kan komen, dan betekend dat dat het beïnvloedbaar is door een spreuk of mantra.
  Het antwoord is dus Ja, je kunt een “vloek” opheffen.

  Lastiger is het als een negatieve energie uit het nietw lijkt te komen…

    /   Reply  / 
  1. Erik

   Hoi,

   En wat als het lijkt dat een negatieve energie uit het niets komt. Het is lastiger maar wat kan je dan doen. Bij mij lijkt het erop dat me het is overkomen.

   Dank

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>