Lucky bamboo een plant met veel positieve eigenschappen

Lucky bamboo is geen bamboesoort, maar een sierplant met de naam Dracaena sanderiana. De plantjes worden verkocht in  rechte of gedraaide stengels, met of zonder blaadjes.  Het is een  plant die weinig licht nodig heeft en makkelijk te verzorgen is. Aan Lucky bamboo worden allerlei positieve eigenschappen toegeschreven: zij zou geluk, welvaart en voorspoed brengen.

Terwijl deze plantjes rustig in je woning groeien, zorgen ze voor harmonie en evenwicht in het gezin. Ze laten vriendschap groeien tussen mensen en brengen geluk in je huis. Hoewel populair in China, is de plant oorspronkelijk afkomstig uit Kameroen (West-Afrika). Volgens de leer van de Feng Shui zou de plant positieve energie met zich meebrengen. In China is het dan ook een populair cadeau wanneer je iemand ‘geluk ‘ wilt wensen. Chinezen geloven dat het aantal stengels dat je geeft verschillende betekenissen hebben.  Het ligt er dus maar net aan hoeveel je van deze plantjes in huis haalt (of geeft) en wat je er mee wilt bereiken.

Twee stengels staat voor ‘liefde’ en om je geluk te verdubbelen. Drie stengels brengen geluk: Happiness (Fu), Long Life (Soh) en Rijkdom (Lu). Schaf er lieve geen vier aan. Vier wordt geassocieerd met negativiteit en zelfs met de dood. Een Chinees geeft de ander nooit vier van deze planten. Tenzij je de ander een ‘doodswens’ wilt geven. Vijf stengels staan symbool voor rijkdom, zes voor welvaart of om voorwaarde te creëren om het geluk (meer welvaart) naar je toe te trekken. Zeven staat voor rijkdom, geluk en gezondheid. Acht om te ontwikkelen en te groeien en negen staat voor geluk. Tien voor voltooiing en perfectie en 21 stengels versterken al je wensen en zegenen alles wat je  al hebt. Mocht je binnenkort een verjaardag hebben en je weet niet wat te geven, dan is een beetje geluk in de vorm van dit plantje nooit weg.

Lees ook:Geldkikkers brengen welvaart in je leven
Lees ook:Plant eens een sinaasappelboom in je tuin
Lees ook:Olifanten zijn geluksbrengers
Lees ook:Vissen zorgen voor geluk en succes
Lees ook:Kruiden die helpen bij o.a. nierstenen en hoesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>