Leer vertrouwen op je intuïtie

Intuïtie; een prachtig woord dat afkomstig is uit het Latijn en ‘innerlijk inzicht’ of ‘innerlijk zien’ betekend. Intuïtie is een soort van weten, maar je weet niet hoe je er (op) bent gekomen. Intuïtie kun je dus omschrijven als ‘innerlijk weten’. Een soort weten vanuit je hart, dat voorbij gaat aan rationele overwegingen. Dit weten kan zonder tussenkomst van jezelf tot stand komen. Het is er opeens zonder verklaring.

Je kunt intuïtie ook omschrijven als een ‘innerlijk kompas’. Het is het vermogen dat ieder mens heeft om heel snel situaties in te schatten en een besluit te nemen. Intuïtie is figuurlijk gezien de ‘sleutel’ die alle deuren openmaakt. Helaas wordt van deze sleutel vandaag de dag nog maar weinig gebruik gemaakt. Niet iedereen staat er open voor om zijn eigen intuïtie een kans te geven. Als je er echter wel voor openstaat, gaat het nemen van besluiten sneller en makkelijker en is de kwaliteit van deze beslissingen ook beter. Leer dus vertrouwen op je eigen kompas.

Intuïtie is gebaseerd op ervaring en kennis die je in je onbewuste al ergens hebt opgeslagen. Het dient zich aan op momenten die je onbewust herkent. Als je intuïtie beïnvloed is door allerlei negatieve gevoelens en onrusten, ontstaat er een soort ‘ruis’ op de lijn die kan leiden tot het nemen van ‘verkeerde’ beslissingen. Je  haalt  dan gevoel/emotie met intuïtie door elkaar. Het is dus een kwestie van leren luisteren naar… Echte intuïtie faalt namelijk nooit. Dat weet en voel je als je er maar voor openstelt. Intuïtie is een bijzondere spirituele gift dat iedere ziel, zonder uitzondering, bij zijn geboorte mee krijgt. Zomaar als cadeautje. Het is ons zesde zintuig dat ons meer naar het innerlijke gevoel helpt te luisteren en onze onbewuste impulsen leert te vertrouwen.

Lees ook:Soms liggen de antwoorden voor het oprapen
Lees ook:Gedachten vertroebelen je intuïtie
Lees ook:Samra uit Het Zesde Zintuigs heeft wat nieuws!
Lees ook:Vertrouw op je intuïtie
Lees ook:Wanneer ben je paranormaal begaafd…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>