Werken met zegels is een heel oude bezigheid

Omdat magie vooral werkt middels symboliek is werken met zegels een goede manier om te communiceren met spirits, goden en gidsen. Zegels openen poorten tot je onderbewustzijn en tot de wereld van magie (bron: www.lunadea.nl).

In traditionele hekserij wordt er veel gewerkt met spirits, gidsen en goden. Een goede band met hen opbouwen is belangrijk want zij zijn jouw schaduw en jouw ogen in de spirituele werelden. Bij magisch werk kunnen zij jouw gestuurde energie nog meer richting en energie geven.

Wat is eigenlijk een zegel?
Het is een zin die jouw diepste wens verwoordt en in een magische tekening is gevat, opgeladen met energie. Om daarna zijn eigen weg in te slaan. Meestal maak je een zegel voor een bepaald doel. Daardoor zien ze er elke keer weer anders uit.  Voor het tekenen van zegels zijn diverse methoden:

Methode 1: Vat je wens samen in één zin. Schrijf de zin op en streep alle ‘dubbele’ letters door. Die letters voeg je samen in een tekening totdat ze op een symbool lijken.

Methode 2: gebruik een magisch vierkant van 3×3 vakjes. Schrijf de cijfers 1 t/m 9 in de vakjes en laat de som van elke rij steeds 15 zijn. Dit magische vierkant komt in veel oude magische ordes en landen terug . Schrijf nu de cijfers 1 t/m 9 op een ander papier naast elkaar en schrijf daar de letters van het alfabet onder. Versimpel nu je magische intentie tot 1 woord of gebruik de voorgaande methode om de letters van de zin te verkrijgen. schrijf op welke cijfers er corresponderen met de letters en trek vervolgens in het magische vierkant een lijn van cijfer naar cijfer. Deze tekening is jouw zegel.

Teken je zegel op een papiertje en verbrand of begraaf deze. Belangrijk bij magisch werk is dat je daarna ‘vergeet’ dat je het hebt gedaan, zodat de magie zijn werk kan doen. (Bron: Lunadea)

Lees ook:Maak je eigen magische mala…
Lees ook:Het dragen van een zwart magisch sieraad kan leiden tot angst
Lees ook:Neem eens een magisch bad
Lees ook:Witte magie
Lees ook:Hatchimal; het nieuwe huisdier voor kinderen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>