Waarom maken we het ons zelf zo moeilijk?

Het vorige jaar is al weer voorbij. Wat is dat jaar snel voorbij gegaan. Als je ouder wordt, lijkt het haast wel of de dagen, weken en maanden steeds sneller gaan. Oud en Nieuw is voor velen een symbolische afsluiting van een periode. Er wordt een jaar afgesloten en er ligt weer een nieuw fris jaar voor je open, met nieuwe kansen.

Welke voornemens staan in de top 10 van ‘belangrijkste activiteiten’ die we gaan ondernemen. Gaan we afvallen, stoppen met roken, minder ruzie maken of gezonder eten…? Het leukste is om er over te discussiëren want de meesten vinden het stiekem best wel een beetje onzin om speciaal op deze dag voornemens te maken. Waarom willen mensen zo graag het nieuwe jaar ‘goed’ beginnen. Waarom maken we het ons zelf zo moeilijk? Waarom niet iedere avond voor het slapen gaan voornemen wat we de volgende dag wensen willen. Stel eens doelen die je zeker kunt halen…Kortom probeer uit het komend jaar te halen, wat er in zit. Maak er gewoon iedere dag een feestje van. Zet een punt achter het afgelopen jaar en kijk positief vooruit.

Kijk eens welke mooie dingen je met vrienden het afgelopen jaar hebt beleefd. Begin het jaar goed door je vrienden te bedanken voor het oude jaar en laat ze weten dat je graag het komend jaar nog veel met ze hoopt te beleven. Stuur ze een kaartje met een mooie wens, toepasselijke regel of een gedicht. Een betere start van het nieuwe jaar kun je bijna niet wensen.

Lees ook:Wat zijn jouw voornemens voor 2018…
Lees ook:De jaarhoroscopen zijn er weer…
Lees ook:Maak je eigen tinfiguur voor het nieuwe jaar
Lees ook:En we maken weer goede voornemens…
Lees ook:Hoe zit het met jouw goede voornemens…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>