Volle maan; maan van het ontwaken…

Morgen 4 mei is het weer volle maan (05.44.47) De volle maan activeert je creatieve vrouwelijk (yin) kracht als tegenpool van je mannelijke reactieve (yang) kracht. De maan van deze maand heet Maan van het ontwaken en heeft al thema: wedergeboorte.

Hoe mooi kan de maan niet zijn…Regelmatig verbaas ik mij over de kracht die er vanaf straalt. Niet zo vreemd als je weet dat de maan symbool staat voor het leven. Zij is een symbool van de cycli van het leven, van de geboorte tot de dood en de wedergeboorte daarna. De Maan is de moeder, staat symbool voor vruchtbaarheid. Elke volle maan heeft een andere betekenis. Zo staat deze periode  voor ‘opnieuw geboren worden’. Gebruik deze maanenergie om de wensen en plannen die je hebt te gaan uitvoeren. Dus door ze concreet te maken. Dit kun je heel gemakkelijk doen door de avond voor volle maan je plannen, wensen en idealen op te schrijven en jezelf de belofte te doen er de komende tijd aan te werken.

Het is de periode waarin iets nieuws eindelijk vorm begint te krijgen. Zeker als je naar de natuur kijkt waar alles begint te ontwaken. Wordt bewust van je geurpupillen en ruik de lentelucht. Het is dus de  tijd om nieuwe dingen die je wilt bereiken kracht bij te zetten. Plant eens wat zaadjes en stel terwijl je daarmee bezig bent hoe ook je ideeën en plannen straks kunnen ontkiemen. Gebruik de volle maan, niet alleen door dingen op te schrijven en te zaaien, maar ook door te los te laten wat niet meer bij je past. Laat het gaan…(bron en foto’s internet).

Lees ook:Volle maan; de Maan van het Ontwaken…
Lees ook:En het is weer volle maan…
Lees ook:Blauwe maan; bescherm je plannen…
Lees ook:Volle maan november; de maan van overleven…
Lees ook:Volle maan, de maan met als thema groei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>