Pinokkio krijgt plekje in Efteling…

De Efteling gaat na de zomer in het Sprookjesbos een nieuwe sprookje bouwen rond Pinokkio. Het uitgangspunt wordt daarbij het oorspronkelijke Italiaanse sprookje rondom de bezielde houten pop, zo meldde het attractiepark in Kaatsheuvel.

Voor het verhaal over de jongen, wiens neus groeit als hij liegt, heeft de Efteling twee miljoen euro uitgetrokken. Het is het 29e sprookje in de Efteling. De nieuwe attractie krijgt een plaats tussen twee klassiekers in het oude deel van het park: de Rode Schoentjes en Roodkapje. Eerder maakte het park al bekend met een musical over Pinokkio te komen. Dat blijkt dus een voorproefje te zijn geweest op de bouwplannen. Pinokkio is vanaf het voorjaar van 2016 te bewonderen in het Sprookjesbos. Het verhaal van Pinokkio begint met een stuk hout. Het stuk hout komt in de werkplaats van een oude timmerman terecht, baas Kers. Wanneer die er een tafelpoot van probeert te maken, komt het stuk hout echter tot leven. Baas Kers hoeft het stuk hout niet meer en geeft het aan zijn vriend Geppetto. Geppetto snijdt er een prachtige marionet uit. Groot is zijn verbazing wanneer die tot leven komt.

Sprookjes spreken tot ons bewustzijn in de vorm van symbolen. Het probleem is dat ons huidige bewustzijn zo concreet-materieel is ingesteld, dat we de symbolische betekenis van sprookjes vaak niet meer herkennen. Sprookjes worden zo vaak afgedaan als ‘fantastische vertellingen’ of ‘kinderverhaaltjes’. Hierdoor gaat veel wijsheid verloren – wijsheid die het zicht op de betekenis van het leven, en de rol van de mens hierin, kan herstellen (bron internet, http://www.degoudgeleweg.nl/ ).

Lees ook:De Dag van het Sprookje…
Lees ook:Zomaar een foto, maar wat kan het zijn? Sprookje of ……
Lees ook:Koosje is troosteloos sinds de dood van Keesje..
Lees ook:Roodkapje ouder dan Jezus
Lees ook:Pas op met het gebruik van een Ouija bord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>