Barnsteen; de ‘steen’ waarvan je vanzelf blij wordt…

Barnsteen is hip en erg populair bij veel mensen. Barnsteen is eigenlijk geen steen, meer versteende hars van naaldbomen. Sinds de Steentijd wordt barnsteen beschouwd als een kostbare halfedelsteen.

De steen wordt al eeuwen gebruikt. Misschien heb je wel eens gehoord van de Barnsteenkamer in het zomerpaleis van de Russische tsaar nabij Sint Petersburg, dat oorspronkelijk uit de 18e eeuw stamde maar na verwoesting in de Tweede Wereldoorlog gereconstrueerd is. Met ruim 100.000 stukken uitgesneden barnsteen is het verreweg het grootste kunstwerk ter wereld van barnsteen. Het grootste stuk barnsteen ooit gevonden weegt 11,5 kg en is in 1969 opgevist door Deense vissers. Het is tegenwoordig te bewonderen in een museum in Kopenhagen. In Nederland zijn niet zulke indrukwekkende vondsten gedaan, maar toch is barnsteen zeer geliefd bij zwerfsteenverzamelaars.

Barnsteen is verkrijgbaar in allerlei kleuren, van een zeer helder honing kleurig uiterlijk tot een troebel uiterlijk met stukjes hout, insecten of dennennaalden ingesloten. Barnsteen  beschermt je tegen negatieve invloeden van buitenaf en helpt je te aarden. Het zorgt ervoor dat je leert te richten op dat wat voor jou belangrijk is. Barnsteen ‘zuigt’ als het ware negatieve energieën op en zet deze om in positieve  energie stromen die helend kunnen werken voor je lichaam. Bekijk maar eens hoe mooi deze steen eigenlijk is. Elk stuk amber is uniek in samenstelling. Als je amber in je hand houdt, wordt je vanzelf blij en voel je  wat deze mooie steen met je doet. De steen helpt  je om positief te blijven en geeft je de kracht om je te richten op je wensen. Als je het moeilijk vind om beslissingen te nemen, dan kan barnsteen je ondersteuning geven. Amber geeft namelijk vertrouwen en zorgt voor evenwicht en geduld (bron en foto’s internet).

Lees ook:Eudialiet; een heftige steen met mooie eigenschappen…
Lees ook:Maak kennis met dalmatiër jaspis…
Lees ook:Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen edelsteen…
Lees ook:Elfenkwarts; een lieve steen met prachtige eigenschappen
Lees ook:Labradoriet; een machtig mooie steen met fijne eigenschappen…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Barnsteen; de ‘steen’ waarvan je vanzelf blij wordt…

 1. De Barnsteen Specialist

  Hallo Suzanne,

  Leuk stukje!
  Graag zou ik willen toevoegen dat barnsteen op diverse plekken op de aarde wordt gevonden, maar dat de beschreven Barnsteenkamer geheel uit Baltisch barnsteen bestaat. Dit is de meest bekende barnsteen ter wereld en de ingesloten insecten zijn wel 44 miljoen jaar oud!

  Neem voor meer voorbeelden van Baltisch barnsteen ook eens een kijkje op mijn site: http://www.debarnsteenspecialist.nl/baltisch-barnsteen/

  Groeten,

  Bart

    /   Reply  / 
 2. Suzanne Grijpink Auteur

  He Bart fijn dat je reageerde en wat een mooie link over barnsteen. Ik hoop dat niet alleen ik, maar nog meer mensen even de moeite nemen om door te klikken. Dank je voor de tip.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>