Er stroomt nog steeds water op Mars…

Tijdens de zomermaanden stroomt er water over Mars. Dat meldt The Guardian. Hoewel er langer wordt gedacht dat er water op de Rode Planeet is of is geweest, kon dat tot nu toe niet bewezen worden (bron Spits).

De verhalen over Mars blijven bezig houden. Zo is bekend gemaakt dat er nog wel degelijk water op de planeet is. Hellingen op de planeet Mars zijn het gevolg van zout water dat af en toe over het oppervlakte stroomt. Dat is het eerste duidelijke teken dat vloeibaar water op de Rode Planeet voorkomt, geloven wetenschappers. De acht deskundigen publiceerden de ontdekking in het vaktijdschrift Nature Geoscience. Hun bevindingen geven sterk bewijs dat de hellingen op Mars door huidige waterstromen komen, hoewel het onduidelijk blijft waar dat water vandaan komt, meldt  The New York Times.

De wetenschappers kwamen tot de ontdekking door de vondst van gehydrateerd zout op vier verschillende plaatsen op de planeet. Dat zout verlaagt de temperatuur waarop water bevriest en vermindert de verdamping ervan. Ruimtevaartorganisatie NASA houdt later vandaag een persconferentie over de vondst. Water op Mars betekent dat er een kans is dat er leven is of is geweest op de planeet. In 1970 vonden wetenschappers al aanwijzingen dat er een oceaan op Mars is geweest. Vorig jaar zagen ze bewijs dat de helft van de planeet ooit water is geweest. Dus de kans dat er nog steeds water is op deze planeet, is zeer groot (foto’s internet).

Lees ook:Bijna geen water op Mars…
Lees ook:Gaan we verhuizen naar Mars?
Lees ook:Op zoek naar astronauten ruimtereis Mars…
Lees ook:Nieuwe mijlpaal; vondst buurtplaneet Proxima Centauri…
Lees ook:Leven op Mars ontdekt…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Er stroomt nog steeds water op Mars…

  1. Bart Verboven

    Mogelijk buitenaards leven op Mars blijft de gemoederen bezig houden. In 2014 werd nog beweerd dat er sporen van buitenaards leven waren gevonden in de Tissint meteoriet (een meteoriet afkomstig van Mars) Later werd deze bewering weer ingetrokken, maar het geeft aan dat er nog veel te ontdekken is op Mars.

    Meer weten over meteorieten van Mars? Neem eens een kijkje op mijn website over meteorieten: http://www.meteoriet.eu/mars-meteoriet/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>