The X-Files; dichter bij de waarheid dan je denkt…

Chris Carter, de bedenker van The X-Files, was bezorgd dat de FBI de productie van de hitserie zou stilleggen. Een mysterieuze man vertelde hem dat hij te dicht bij de waarheid zat. “Toen de serie net op tv was, kwam er iemand op me af die zei dat hij voor een geheim overheidsagentschap werkte en dat we erg dicht bij de waarheid zaten,” vertelde hij aan The Huffington Post (bron NineforNews).

“Toen ik de pilotaflevering schreef, belde ik de FBI op om onderzoek te doen,” vervolgde hij. “Ze waren aardig, maar wilden niet al te veel kwijt. Toen we op het punt stonden om de aflevering uit te zenden, werd ik gebeld door de FBI: ‘Wie ben jij en wat doe jij?’ Ik dacht even dat de productie zou worden stilgelegd door de lange arm der wet,” aldus Carter. De iconische serie is voor het eerst in 14 jaar weer op tv te zien. Er komen allerlei onderwerpen voorbij zoals buitenaards leven, valse vlag-operaties, paranormale fenomenen, vrije energie, geheime technologie, reverse engineering en ontvoeringen.

Van The X-Files werden tussen 1993 en 2002 in totaal meer dan 200 afleveringen uitgezonden, verdeeld over negen seizoenen. De serie was wereldwijd een groot succes en won 16 Emmy Awards, vijf Golden Globes en tal van andere prijzen. “De wereld is nog vreemder geworden tijdens de lange pauze van 14 jaar en het is daarom het perfecte moment om deze verhalen te vertellen,” zei Carter. De reeks gaat over twee agenten van de FBI, Dana Scully en Fox Mulder, die onderzoek doen naar mysterieuze zaken, zogeheten X-Files, waar de FBI geen raad mee weet. Van graancirkels tot overheidscomplotten die de aanwezigheid van buitenaardse wezens op aarde moeten verhullen (Huffington Post).

Lees ook:Fox komt met nieuwe reeks X-Files…
Lees ook:Aliens gebruiken de aarde als basis…
Lees ook:Colfer als kind getuige van buitenaards leven…
Lees ook:Mark Spiers en zwarte magie…
Lees ook:KIC 8462852; mysterieuze ster in het universum…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>