Internationale Mineralenbeurs in Broodfabriek Rijswijk…

Kom op 5 & 6 maart naar de Internationale Mineralenbeurs in de Broodfabriek aan de Volmerlaan 12 in  Rijswijk. Tijdens dit weekend tref je ruim 130  standhouders uit binnen- en buitenland aan met schitterende stenen en fossielen. Verder behoren zoetwaterparels, sieraden, schelpen, edelstenen en versteend hout tot het aanbod en kun je machines en literatuur aanschaffen.  Openingstijden zijn op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Entree 7 euro, kinderen van 7 t/m 12 jaar betalen 3 euro. Kinderen t/m zes jaar mogen gratis naar binnen. Kijk voor korting op website: www.internationalemineralenbeurs.nl.

De beurs wordt gehouden door de Stichting Minerals Foundation. Deze stichting heeft als doel het verzamelen, delen en ter beschikking stellen van informatie die gerelateerd is aan mineralogie. Tijdens deze editie kun je ook een tentoonstelling bezichtigen. In de vitrines vindt je mooie stukken met bijbehorende uitleg. De tentoonstelling wordt verzorgt door Gaia fossielen & mineralen. Ben je benieuwd hoe edelstenen geslepen worden? Woon dan de demonstratie edelsteenslijpen bij. Al vele jaren zijn mensen geïnteresseerd in geoden. Kom zelf een geode kraken bij Bokki’s kraakservice op de Internationale Mineralenbeurs en laat je verrassen. Door middel van een microscoop kun je dit weekend micromounts, kleine stenen, van dichtbij bewonderen.

Voor kinderen biedt de beurs een leuke activiteit. Zij kunnen namelijk aanschuiven bij de workshop steenslijpen. Voor deze leuke en leerzame workshop hoef je niet te reserveren. Wilma van Opstal ontdekte tientallen jaren geleden al de beeldschone kunstvorm van microscoopfotografie waarbij de kleurrijke foto’s de helende eigenschappen van de stenen behielden. Haar werk is te bewonderen tijdens deze beurs. Benieuwd naar wat de edelsteenfoto’s je te zeggen hebben? Kom het zelf ontdekken tijdens de workshop. Tevens vindt dit weekend Pasar Malam Rijswijk plaats. Je kunt als bezoeker met een combitickets beide beurzen bezoeken.

Lees ook:Internationale Mineralenbeurs in Rijswijk
Lees ook:Edelstenen- en mineralenbeurs Mineralz…
Lees ook:Mineralenbeurs Minerant in Antwerpen…
Lees ook:Mineralenbeurs ZNLV in Eindhoven…
Lees ook:Mineralenbeurs van ZNLV in Eindhoven…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>