Dieren hebben wel degelijk een ziel…

Hebben dieren een ziel? Sinds twee weken is mijn lieve Lily (poes) zoek. Ik voel dat ze nog leeft anders had ik het zeker geweten (gevoeld). Voor mij is het duidelijk dat dieren, naast gevoelens, ook over een ziel beschikken.

Boekenschrijfster  Jenny Smedley, die  veel met mensen en hun huisdieren heeft gewerkt, is ervan overtuigd geraakt dat dieren niet alleen een ziel hebben maar ook over het vermogen beschikken om mensen te helpen, te helen en te reïncarneren. Zo schrijft ze onder meer over overleden dieren die terugkeren bij hun bazen, paranormale gaven bezitten, of berichten van overleden dierbaren doorgeven. Ik lees ook dat mensen denken dat de ziel van een dier een lagere rangorde als een ziel van een mens. Met die stelling heb ik niet zoveel.

Je kunt je ook afvragen of bomen en planten bijvoorbeeld een ziel hebben. Een ziel is iets onsterfelijk en niet ‘tastbaar’. En is daarom  ‘niet waarneembaar’, maar na heel wat persoonlijke ervaringen met dieren die ik verloor door de dood, ben ik gaan beseffen dat hun ziel soms spontaan zich aan mij tonen. Ik geloof dus wel degelijk dat dieren een ziel hebben Waarom zouden mensen wel een ziel hebben en dieren niet? Ik heb vaak (van) paragnosten, mediums gehoord die contact hadden met een overleden dier. Hoe het zich bij mensen uit (laat zien), is verschillend. Mijn ervaring is dat ik soms voel dat een van mijn overleden katten bij mij is. Het gevoel hebben dat een kat in één van mijn kamers aanwezig is. Hoe harder je je best doet om iets te zien/voelen hoe moeilijker het is om signalen op te pikken. Het gebeurt altijd onverwacht en spontaan. Helaas kun je dit niet afdwingen.

Lees ook:“Hij wil laten dat hij weer even bij ons is”
Lees ook:Pluisje is er niet meer…
Lees ook:Dieren rouwen wel degelijk om hun maatje…
Lees ook:Vijf tips die de basis vormen voor het praten met dieren…
Lees ook:Edelstenen en dieren; een mooie combinatie

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Dieren hebben wel degelijk een ziel…

 1. Baron

  @ Suzanne
  Aangrijpend en gevoelig vond ik jouw schrijven/blog over een dierenziel. De vraag of dieren een ziel hebben kan ik geen antwoord geven. Soms heb ik de “hoop” van wel. Het is raar, maar ik twijfel zelfs wel eens of mensen een onsterfelijke ziel hebben. Helaas bezit ik niet over paranormale gaven. Maar ik betwist het bestaan er van niet. Iemand die over deze gaven wel beschikt kan daar beter op jouw vraagstelling antwoord geven.

  Maar mag ik een bescheiden advies geven aan jou Suzanne? Ga op jouw liefdevolle gevoel af.

    /   Reply  / 
 2. Baron

  Hoe kan ik weten of dieren een onsterfelijke ziel hebben? Het is voor mij zelfs een vraag of mensen een ziel hebben. Eerlijk gezegd “hoop” ik van wel, maar de “zekerheid” ontbreekt bij mij.

    /   Reply  / 
 3. Lola

  Op deze site:
  https://askrealjesus.nl/?page_id=6911
  wordt beschreven dat sommige dieren een natuurgeest bij zich hebben en geen ziel bezitten.
  Je zou,als dit zou kloppen, dan contact hebben dus met de natuurgeest.

    /   Reply  / 
 4. Lola

  Op deze site:
  https://askrealjesus.nl/?page_id=6911
  staat beschreven dat dieren geen ziel hebben, maar dat sommigen, waar wij mensen een goede band mee hebben, een natuurgeest bij zich hebben. Deze natuurgeest zou zich op die manier kunnen ontwikkelen net als wij dat doen.
  Na de dood van het dier zou je dus mogelijk contact kunnen hebben met de natuurgeest.
  Ik weet niet of dit allemaal klopt, maar het is een mogelijke verklaring.

    /   Reply  / 
 5. Suzanne Grijpink Auteur

  Dank je voor je toelichting Lola..ga het zeker van de week lezen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>