We kunnen (bijna) niet meer zonder robots..

Er wordt veel over robots geschreven. Op de site van www.dutchcowboys.nl kwam ik een artikel tegen over vijf (soorten) robots die het in de toekomst gaan maken.

-Bedpartner

Robots zullen in de toekomst steeds vaker lichamelijke behoeften vervullen. De basis is al gelegd door zogeheten ‘real dolls’ uit Japan, zeer realistisch ogende en aanvoelende siliconen sekspoppen. Ook is het absoluut niet ondenkbaar dat binnen afzienbare tijd virtual reality ‘brillen’ worden gekoppeld met seksspeeltjes, voor een virtuele vrijpartij.

 -Zelflerende robots

Een robot is zo slim als dat je hem programmeert. Door een robot te voorzien van zelflerende systemen (‘machine learning’) kan het zichzelf ontwikkelen. Daarnaast krijgen steeds meer robots een connectie met de cloud. Dat opent allerlei nieuwe deuren, want zo profiteren robots ook van inzichten gemaakt door andere robots en systemen en hebben ze toegang tot een haast oneindige poel van big data. Intelligentie hoeft niet in de robot zelf te zitten, maar kan nu uit de cloud komen.

 -Beter zien

De visuele vaardigheden van robots zitten momenteel enorm in de lift. Ze weten niet alleen steeds beter hun eigen plaats te bepalen in een driedimensionale ruimte, ze kunnen ook objecten veel beter lokaliseren en hiernaar handelen.

-Samenwerking

Robots kunnen samenwerken met mensen. Voorbij zijn de dagen van de grote, voor mensen gevaarlijke robots die hun werk deden achter hekken en in veiligheidskooien. Steeds vaker worden deze vervangen door compacte, flexibele en gemakkelijk te programmeren robots. Deze kunnen niet alleen veilig zij-aan-zij met mensen werken, maar ook eenvoudig worden geherprogrammeerd voor diverse klussen.

-Taken overnemen

Robots nemen in toenemende mate taken van verpleegkundigen over. Kijk maar eens naar zorgrobot LEA. Het doel van LEA is ouderen langer zelfstandig thuis te laten wonen. Robots voeren bijvoorbeeld ook operatieve handelingen uit die een zeer grote precisie vereisen. Op die manier verkleinen robots de kans op medische blunders (bron Shawn DuBravac, Chief Economist & Sr. Director of Research bij CEA, foto’s internet).

Lees ook:MIT leert robots commando’s verwerken…
Lees ook:Robot Sophia wil familie én een carrière…
Lees ook:De robotrevolutie is begonnen…
Lees ook:Robots tijdens het shoppen…
Lees ook:Robot Atlas kent vele tricks…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>