Geluksroute Eindhoven; een ongedwongen uitwisseling van geluk…

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni vindt er in Eindhoven, voor de vierde keer, de Geluksroute plaats. De Geluksroute is een ongedwongen uitwisseling van geluk die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt. De uitnodiging is simpel: Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen? Die uitnodiging is voor iedereen. Want geluk delen brengt altijd meer geluk teweeg. Er ontstaan nieuwe verbindingen waar Eindhoven mooier van wordt!

We besteden zoveel tijd aan het benoemen van de problemen, van de fouten die er gemaakt worden, en de doemscenario’s, dat er bijna geen ruimte is voor die richting, voor onze dromen, onze verlangens en visie voor de toekomst, laat staan voor de uitvoering daarvan. Het delen en praten over juist die dromen is van essentieel belang om de mogelijkheden voor de toekomst te ontsluiten, zo inspireren we onszelf en anderen om ook tot actie over te gaan. We hebben het vermogen om onze dromen waar te maken. Er gaat een enorme kracht uit van mensen die hun droom durven te delen en daarnaar te handelen.

Dat is de kracht van het hart, en onze maatschappij heeft onze harten nodig. Het is een oproep om het niet meer voor jezelf te houden, om open te gaan en het hart als kompas in te zetten. Hierdoor verhoog je niet alleen je eigen bewustzijn maar ook van je omgeving, wat zich als een rimpeling van een steen in het meer verder zal verspreiden. Dit zijn de bewegingen die het leven terug brengen in onze samenleving, op sociaal vlak, op economisch vlak, op allerlei vlakken. Leo Bormans, auteur van “Geluk, the world book of Happiness” vertelde op de eerste Geluksroute in Eindhoven over zijn wereldwijde onderzoek naar geluk en de betekenis voor mensen. Hij geeft aan dat een van de belangrijkste voorwaarden voor geluk : Other People zijn. Andere mensen dus. Daarin speelt de ontmoeting en de aandacht die er is voor de ander dus een belangrijke rol.

Lees ook:Inspirerende ontmoetingen op Geluksroute Eindhoven…
Lees ook:Geluksroute in Eindhoven…
Lees ook:Loop mee met de Geluksroute
Lees ook:Kom naar de Geluksroute Zandvoort…
Lees ook:Doe mee aan de Geluksroute Bollenstreek…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>