Op zoek naar nieuwe oren…

Soms kom je iemand tegen waar je twee keer moet kijken of het echt is. Wat dacht je van elfenoren. Ik wist niet dat het kon, maar kennelijk was het een paar jaar geleden een echte trend. Tenminste dat las ik onder meer op de website: www.tattoo-holland.nl. Zo zijn er jongeren die graag Elfenoren willen laten aanmeten. Als ik de site moet geloven, gaat het daarbij niet om een tijdelijke aanpassing met make-up, maar een chirurgische ingreep.

Elfenoren laten aanmeten wordt ook wel Ear-sculpting genoemd. De oren worden door middel van een operatie anatomisch veranderd in de zogenaamde puntoren die we tegenwoordig kennen van elfen uit bijvoorbeeld Lord of The Rings, maar die we al eerder kennen uit de Star Trek serie. In deze serie maakten we al in de jaren 60 kennis met de puntoren van Mr. Spock, de Vulcan uit de serie. Wie zijn of haar oren daadwerkelijk door middel van een operatie laat ‘sculpten’ en hier later spijt van krijgt,  heeft pech  gehad. Alhoewel het door middel van opnieuw een operatie weer aangepast kan worden, je oren zullen nooit hun originele vorm meer terug krijgen…Andere nadelen zijn: misvormingen en infecties van het oor.

De Amerikaanse plastische chirurg Steve Haworth noemt zichzelf een ‘advanced body modification artist’. Hij is gespecialiseerd in het creëren van puntige oren. Haworth: “Er zijn heel wat mensen die hun uiterlijk op hun innerlijk willen laten afstemmen, zodat ze hun persoonlijkheid kunnen uitdrukken. Ik ben heel blij dat ik een artiest ben die dat soort werk kan verrichten.”  De ingreep gebeurt bij hem  zonder verdoving. Daarvoor maakt hij  een incisie bovenaan in het kraakbeen van het oor en naait de stukken aan elkaar in een punt. Dit duurt ongeveer 20 minuten (bron en foto’s internet).

Lees ook:President opent ziekenhuis met zelf uitgevoerde operatie, eh….
Lees ook:De serie Medium over Alison Dubois (Net 5) terug te zien op internet!!
Lees ook:Cosmetische chirurgie? Eerst even verder lezen…..
Lees ook:Eruitzien als een Alien…
Lees ook:Dr. De Graaff neurochirurg MST Enschede liet patiente doodgaan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>