Boommaan; neem je rust…

Het is weer volle maan. Deze maan van 14 december wordt ook wel ‘Boommaan’ genoemd en staat voor ‘loslaten’. Vruchten die nu de grond raken, zullen het hoogstwaarschijnlijk niet overleven. Het is de afstervende natuur die losgelaten mag worden, maar wel met het vertrouwen dat dit in de lente vanzelf weer aan zal trekken. Voor elke donkere dag zal er een zonnige dag tegenover staan (bron internet).

Deze maan is zeer bijzonder omdat er maar zeven keer in de 19 jaar een Boommaan wordt gevierd. Voor de natuur is het een heel belangrijke periode. Zo is deze ‘donkere’ tijd nodig om de aarde te zuiveren. Ofwel een tijd waarin de aarde ‘vruchtbaar wordt gemaakt’ voor de aankomende lente. Niet alleen de natuur heeft ‘rust’ nodig.  Ook voor de mens is het goed om een pas op de plaats te maken. Ook wij mogen na een intensief jaar van zaaien, groeien en oogsten gaan loslaten wat vastzit. Je hebt deze periode nodig om straks, als het voorjaar is, goed voorbereid te zijn.  Neem dan ook je rust om er  volgend jaar weer tegenaan te kunnen gaan. Vol vertrouwen.

Bijna alle bomen hebben hun blaadjes laten vallen. De naaldbomen blijven groen waarbij de groene naalden het leven en de terugkeer van het licht symboliseren. Vandaar dat deze maan ook staat voor ‘dood en wedergeboorte’.  Deze maan wijst er ook op dat de langste nacht niet ver weg meer is. Probeer deze periode naar binnen te keren door te luisteren naar je innerlijk. Laat datgene wat niet meer bij je past los.  Kom in contact met je bron en laat,  door goed te luisteren, mooie dingen ontstaan (bron en foto’s internet).

Lees ook:Het is weer bijna volle maan…
Lees ook:Volle maan november; de maan van overleven…
Lees ook:IJsmaan met de nadruk op diepgang…
Lees ook:Maandag is het Supermaan…
Lees ook:Geniet van Maan van de Roos…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>