Hoogbegaafd en ‘De gids over beelddenkende kids…’

‘De gids over beelddenkende kids’ van Sandra van Bijsterveld helpt kinderen en ouders bij het leren omgaan met de uitdagingen die hoogbegaafdheid met zich meebrengt. Kort en bondig, praktisch en nuttig. Allemaal met als doel om deze prachtige kinderen de kans te geven om op alle fronten tot bloei te komen. Het boek wordt uitgegeven door Scrivio Media.

Kinderen die in beelden denken, zijn creatief, invoelend, hebben een originele kijk op zaken en op het oplossen van problemen. Toch komt dit talent lang niet altijd uit de verf.  Het huidige onderwijs sluit niet aan op de leerstijl van beelddenkers. Daardoor kunnen de schoolresultaten van deze -vaak zeer intelligente- kinderen achterblijven en ligt onderpresteren op de loer.  Bovendien worstelen beelddenkers soms met andere aspecten van hun gave: hun gevoeligheid, het ‘zich anders voelen’ en prikkelgevoeligheid.  Sandra Kleipas, beelddenkcoach, geeft 80 tips waarmee ouders, leerkrachten en professionals deze talentvolle kinderen volledig tot hun recht kunnen laten komen.

Over de auteur

Sandra van Bijsterveld (1975) is vertaler en tekstschrijver. Naar aanleiding van de ontwikkeling van haar drie kinderen is ze zich gaan verdiepen in hoogbegaafdheid. Hierbij kreeg ze veel adviezen van Henriëtte Dekker van Smart-Ease, die hoogbegaafde kinderen helpt om thuis en op school het beste uit zichzelf te halen. Sandra`s gezin had zoveel baat bij de opgedane kennis, dat ze deze graag wil delen met gezinnen die in dezelfde situatie verkeren. Zo hoopt ze eraan bij te dragen dat zoveel mogelijk hoogbegaafde kinderen lekker in hun vel zitten. Om dit te bereiken, ontwikkelt ze verrijkingsmateriaal voor leerlingen in het basisonderwijs, schrijft ze informatieve teksten over hoogbegaafdheid en deelt ze tips op haar website www.Topprojecten.nl en via sociale media.

Lees ook:‘Puur hooggevoelig’; het boek voor hooggevoelige mensen
Lees ook:Is Heidi Hankins niet gewoon een Nieuwetijdskind?
Lees ook:Paratel presenteert Sandra Koper
Lees ook:Boek voor overgevoelige kinderen…
Lees ook:ADV: Laat je kind niet vallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>