De Doe Vriendelijk Dag… Hoe vriendelijk ben jij?

Valentijn zit er weer op en er komt al weer iets ‘nieuws’ aan. Vandaag is het ook weer een speciale dag. Weet je niet waar we het over hebben? Het is internationale ‘Doe Vriendelijk Dag’.  Deze dag is er om mensen aan te moedigen om vriendelijk te zijn. Het is niet moeilijk om aardig te zijn voor elkaar. Een simpel gebaar betekent vaak al veel.

De Doe Vriendelijk Dag is komen overwaaien uit Amerika en heet daar ‘The Random Acts of Kindness Day’. De naam zegt het eigenlijk al. Het is een dag waarop men een keer extra vriendelijks is tegen de medemens.  Deze dag is oorspronkelijk bedacht door een Nieuw-Zeelander. De bedenker Josh de Jong stond in de file en zag hoe automobilisten steeds agressiever en geïrriteerder raakten. Op dat moment dacht hij: wat zou het toch heerlijk zijn als iedere Nieuw-Zeelander gewoon aardig was voor een vreemdeling. En zo werd de Doe Vriendelijk Dag geboren.  Niet alleen in Amerika vieren ze de dag. Op veel andere plekken op de wereld wordt de Internationale Doe Vriendelijk Dag gevierd op 17 februari.

Maar waarom een speciale dag?  Eigenlijk zou dat vanzelf moeten gaan, maar de ervaring leert dat dat niet altijd lukt. Dus groet de buurman, sta op voor iemand in de tram of de bus, help een oud vrouwtje met oversteken, koop een bloemetje voor je moeder, neem taart mee voor je collega’s. Van alles is mogelijk. Zet je grootste glimlacht op. Denk er op deze dag eens aan, en je zult zien dat je je zelf ook een stuk beter voelt! En hoe vul jij deze dag in?

Lees ook:Wees aardig voor elkaar; ‘Doe Vriendelijk Dag’…
Lees ook:Vandaag is het : Doe Vriendelijk Dag…
Lees ook:Hoe intelligent is de Presidentskandidaat en diens Runningmate!
Lees ook:OK OK OK voetbal dan toch maar weer?
Lees ook:Sensing Murder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>