Leer meer over vlinders…

Vlinders hebben een spirituele betekenis. Kinderen zijn vaak ‘dol’ op  vlinders. Hoe leuk is het om meer van deze prachtige diertjes te leren kennen. Neem dan een keer het ‘Grote Vlinderboek uit de bibliotheek van Pieter Duizer (auteur) en Annette Fienieg (co-auteur) mee. Uitgever (Cylone boekproducties).

Op een mooie zomerse dag zie je overal vlinders fladderen. Ze landen op geurige bloemen om van de nectar te snoepen. En als het buiten donker wordt, cirkelen er tientallen nachtvlinders om straatlantaarns. Met Het grote vlinderboek word je een echte vlinderkenner. Je ziet hoe uit een eitje een rups en uit een pop een vlinder geboren wordt. Wat het verschil is tussen dag- en nachtvlinders. Hoe groot en hoe klein, hoe mooi en hoe lelijk vlinders kunnen zijn. Waar je rupsen en poppen kunt vinden. Met welke planten je zelf een vlindertuin kunt aanleggen. Hoe je zelf vlinders kunt kweken. Welke vlinders in ons land leven en welke in het regenwoud of in de woestijn. Wat de Azteken en de oude Grieken van vlinders vonden. Natuurlijk ontdek je ook hoe je zelf kunt helpen om vlinders te beschermen. Dit boek verscheen in samenwerking met Artis ter gelegenheid van de opening van de nieuwe vlindertuin.

De vlinder heeft in veel verschillende culturen eenzelfde soort betekenis. De Azteken bijvoorbeeld gebruikten de vlinder om de zielen van verslagen krijgers uit te beelden en ook Christus werd afgebeeld met de vlinder van wederopstanding in zijn hand. Voor de Maori’s was de vlinder het symbool van de ziel en bij de oude Grieken stond het woord psyche voor zowel ziel als vlinder. En in China staat het transformatieproces voor onsterfelijkheid en vrijheid: wanneer de ziel het lichaam van de overledene verlaat, fladdert deze als een vlinder naar de hemel.

Lees ook:Vlinders hebben meerdere symbolische betekenissen…
Lees ook:Ga zelf eens vlinders spotten…
Lees ook:Verschijnt er een vlinder dan komt er een transformatie aan
Lees ook:Nieuw vlindersoort ontdekt…
Lees ook:Oudste fossielen van motten en vlinders ontdekt…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Leer meer over vlinders…

  1. mila

    graag betekenis ontvangen

      /   Reply  / 
  2. Suzanne Grijpink Auteur

    Ik weet even niet waarvan….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>