Sneeuwmaan; wat past bij jou…

Op zondag 12 maart is het weer volle maan. Deze maan wordt ook wel ‘sneeuwmaan’ genoemd. Het is belangrijk om nu te bedenken wat waard is om aandacht aan te schenken en wat je moet loslaten om je echte plannen de ruimte te geven om te (kunnen) ontplooien.

Het is een goede periode om je hart te volgen in dat wat je graag wilt laten groeien. Laat je ‘voeden’ door de maanenergie. De naam ‘sneeuwmaan’ is bedacht door de indianen omdat dit doorgaans de periode is waar van oudsher de zwaarste sneeuw valt. Het werd om die reden ook wel de ‘hongermaan’ genoemd, omdat extreme weersomstandigheden een grote wissel konden trekken op de voedselvoorziening. Ik lees ook ergens dat deze maan valt tussen Imbolc en Ostara. Tussen zaaien (Imbolc) en ontkiemen (Ostara) ligt het moment waarop moet blijken of iets levensvatbaar is of niet. Niet elk zaadje dat in de aarde valt ontkiemt en niet elk idee dat in ons opkomt, is praktisch uitvoerbaar. Soms is het nuttig of noodzakelijk iets anders los te laten voordat men iets nieuws kan uitwerken.

Het dus belangrijk dat je voor jezelf goed aangeeft wat wel of niet bij je past. Ook al weet je soms dingen nog niet zeker, vertrouw er op dat het goed komt. Besteed alleen energie aan zaken die voor jou belangrijk zijn. Waar word je blij van? Wat doe je graag? Wat kan eventueel nog wachten?Maak maar eens een lijstje. Misschien maakt dat bepaalde dingen duidelijker voor je. Als je eenmaal zover bent, mag je het overlaten aan de kosmos. Als je daarop kunt vertrouwen, krijg je vanzelf tekens en kansen aangereikt om je verlangens waar te kunnen maken (bron en foto’s internet).

Lees ook:Maan van de Roos; offeren waar we waarde aan hechten…
Lees ook:Sneeuwmaan; we ontwaken uit onze winterslaap…
Lees ook:Geniet van Maan van de Roos…
Lees ook:En het is weer volle maan…
Lees ook:Het is weer bijna volle maan…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sneeuwmaan; wat past bij jou…

  1. gregoor

    lieve leatizia,ik heb gelezen wat u mij toe stuurde wil graag u aanwijzingen volgen over mijn toekomst en alles wat er mag wezen maar zit financieel effe op laag pitje.kan u mij een reactie geven hierop.grt gregoor

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>