Weer in balans komen…

Afgelopen week vroeg iemand aan mij of ik ervaring heb met ‘energetische energie’ en wat dat eigenlijk is. Zover ik weet wordt ons eigen energieveld door alles om ons heen beïnvloed. Je hebt energie waar je goed bij voelt en dat een fijn gevoel oproept, maar ook energie waar je van uit balans kunt raken. Energie die bijvoorbeeld stress, onrust, irritaties oproept.

Ook gedachten hebben een grote invloed op hoe je kunt voelen. Het sturen van positieve gedachten heeft vaak een krachtige en helende werking. Andersom kan ook. Als iemand negatief over je denkt, kan dit je energiesysteem negatief beïnvloeden. Je kunt ook onbewust vreemde energieën overnemen van andere mensen. Denk aan een ontmoeting met iemand die je op straat tegenkomt. Soms pik je een negatieve sfeer van een ander op doordat je bijvoorbeeld in een ruimte komt waar net daarvoor een ruzie heeft plaatsgevonden.

Als je goed in je vel zit, krachtig en vol vertrouwen bent, heb je geen last van de energie van andere mensen.  Als je echter gevoelig bent, kun je daar wel last van ondervinden. Ook is het zo dat wanneer een deel uit balans is dit ook invloed heeft op andere delen in je lichaam. Veel menen doen een beroep op een energetisch therapeut.  Vaak kan hij of zij  jou ondersteunen om weer in contact te komen met jouw levensenergie.  Energetische therapie stimuleert dan ook het ‘zelfhelend vermogen’. Want eigenlijk is alles in jou lichaam al aanwezig is om te kunnen genezen. Ik heb er zelf geen ervaring mee maar weet dat een energetische behandeling voor iedereen weer anders is. Het kan jou bewust maken op het gebied van jouw emoties, denken maar ook op spiritueel niveau. Wie-o-wie heeft er ervaring mee? (bron en foto’s internet).

Lees ook:Kies je eigen favoriete kleur
Lees ook:In balans met een chakra-armbandje
Lees ook:Een massagestaaf; een goed middel tegen diverse klachten…
Lees ook:Balans is belangrijk voor je chakra
Lees ook:Herziene versie van Energetische bescherming

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>