Robots tijdens het shoppen…

Waarschijnlijk ga ik het nog wel meemaken. Het moment dat je op heel veel plekken robots tegenkomt. Niet alleen op je werk, maar ook bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen. Media-Saturn, het moederbedrijf van Mediamarkt, is druk aan het experimenteren met de inzet van  ‘robots’ op de werkvloer. Naast fysieke robots wordt er ook gebruik gemaakt van virtuele robot avatar.

De fysieke robot helpt klanten van Saturn met eenvoudige taken. De robot kan bezoekers naar de juiste producten leiden, eenvoudige vragen beantwoorden en een menselijke medewerker oproepen via VoIP.

In  Amerika wordt getest met een gelijksoortige robot. Op de site www.robots.nu vind je hier een filmpje over. De robot beschikt over twee schermen die mensen kunnen ondersteunt met zoeken naar items of meer informatie over producten. Daarnaast is de bedoeling dat de robot winkelpersoneel helpen met het voorraadbeheer en communiceren met medewerkers op andere locaties. De holotour werkt met Microsofts HoloLens. Klanten worden gevraagd om de headset op te zetten, en worden daarna begroet door de virtuele tourgids. Zij leidt bezoekers door de winkel en geeft meer informatie over de producten in de vorm van demo’s. Voor retailers is het belangrijk om te werken aan extra beleving op de winkelvloer. Interessant om te zien of en hoe robots daar een bijdrage kunnen leveren. Lees meer over robots op  www. robots.nu  (bron zdnet.be).

Lees ook:MIT leert robots commando’s verwerken…
Lees ook:We kunnen (bijna) niet meer zonder robots..
Lees ook:Robots die ons leven makkelijker maken…
Lees ook:De robotrevolutie is begonnen…
Lees ook:VanHaren en groetende robot…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>