De dag van de Berg…

Sinds 2016 is dit een officiële feestdag in Japan, die jaarlijks op 11 augustus wordt gevierd. De ‘Dag van de Berg’ is bedoeld om ‘mogelijkheden te bieden om dicht bij de bergen te komen en hun voordelen te waarderen’.

De hoogste berg van Japan is de berg Fuji (Mount Fiji). Fuji is een vulkaan die slaapt sinds 1709. In de zomermaanden (juli en augustus) mag deze beklommen worden tot aan de top waar de krater te bezichtigen is. Veel Japanners maken een bedevaartstocht naar de top. Vaak plannen ze het zo in dat ze de zon boven kunnen zien opgaan. De berg wordt als heilig beschouwd in de Japanse cultuur. Valt ‘Dag van de Berg’ op een zondag, dan is de daaropvolgende maandag een vrije dag.

Mount Fuji is in 2013 zelfs aan de Werelderfgoedlijst van Unesco toegevoegd! Niet om zijn natuur maar omdat Mount Fuji kunstenaars en dichters inspireert en het al eeuwen een bedevaartsoord is voor pelgrims. De oorsprong van de naam Fuji is niet helemaal duidelijk. Meningen lopen uiteen van Onsterfelijk tot Soldaat of Neverending. In Japan wordt deze berg ook wel Fujivamaof Fuji-san genoemd. Aangeraden wordt om vooral de berg in de ochtend te beklimmen om het mooiste uitzicht te hebben.  In Japan is het enorm populair om deze berg te beklimmen. De eerste die deze berg beklom was een monnik in het jaar 663. Tegenwoordig komen er per jaar zo’n 200.000 mensen de berg beklimmen! Om de beklimmers enigszins tegemoet te zien zijn er op de berg 10 rustplekken waar je tijdens je beklimming even bij kan komen (bron beleven.org, internet).

Lees ook:Op zoek naar je tweelingzus in het Japanse bos Aokigahara…
Lees ook:Het Aokigahara bos; het zelfmoordbos van Japan
Lees ook:Het feest van het Beklimmen van de Hoogten; feest met een legende…
Lees ook:Bezoek aan een bos in Japan leidt tot zelfmoord
Lees ook:Hoge berg op dwergplaneet Ceres ontdekt…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>