Pas op voor ronddolende geesten…

Vandaag vieren de Chinezen ‘Chung Yuan’ (het Hellefeest). Gedurende deze maand (soms augustus)  staat de beheerder van de overledenen, Yuen Lan (Chung Yuan), toe dat de geesten van overledenen de aarde bezoeken. Eén keer per jaar mogen ook ‘ongelukkige’ geesten naar de aarde. Speciaal voor deze geesten worden er vuren langs de weg gemaakt, er wordt papiergeld verbrand, opera’s opgevoerd en er wordt op straat voedsel aan hen geofferd.

Chinezen geloven dus  dat de poorten van de onderwereld open gaan. Deze zielen van de doden (de ‘Hongerige Geesten’) zwerven dan door de straten van de levenden en hebben natuurlijk honger. Ze moeten eten hebben. Kinderen en peuters moeten uiteraard binnen worden gehouden, want de ‘Hongerige Geesten’ zouden hen immers mee kunnen lokken naar het dodenrijk! Je moet in deze periode ook geen enkel huwelijk plannen of proberen te verhuizen, want dit brengt absoluut ongeluk. God heeft gedurende deze maand ook verboden, dat er iemand sterft. Naar het strand gaan, wordt hevig afgeraden, want er hebben zich op zee hele tragedies afgespeeld.  De ‘Hongerige Geesten’ zouden nog meer levens kunnen opeisen!

Speciaal op deze dag worden er in de huizen wierook gebrand, gebeden en er worden bundels papieren namaakgeld verbrand. Ook wordt er op straat voedsel en fruit aan hen geofferd en worden opera’s opgevoerd. Offergaven worden in tempels geplaatst en er klinken gezangen voor de doden door Taoïstische en Boeddhistische priesters. Zo hebben de geesten een vrolijke avond, voordat ze weer voor een heel jaar verdwijnen.  Het Hellefeest kent  ook het ritueel van het ‘loslaten van lampen op de rivier’, dat op de avond tevoren wordt gehouden en waarbij men lampjes ontsteekt en laat meedrijven met de stroom van een rivier. Volgens een overlevering kunnen de geesten in het water verlossing vinden door op de drijvende lampjes te klimmen (bron en foto’s internet).

Lees ook:Festival van de Hongerige Geesten…
Lees ook:Het is weer (bijna) Halloween vanavond…
Lees ook:Ouijabord, werk van demonen
Lees ook:Nieuw-Zeelandse doet geesten weg
Lees ook:Paranormale avond met Boodschappen via bandstemmen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>