Goud; het wondermiddel om ziekte te verlichten…

In Egypte is net zoveel goud als er stof is, zeiden de oude Egyptenaren. Deze uitspraak kwam ik ergens op internet tegen. Egyptische archeologen hebben in de stad Luxor een graftombe ontdekt van een prominente goudsmid die meer dan drieduizend jaar geleden leefde. In de tombe liggen standbeelden, mummies en sieraden.

De Egyptische minister van Oudheden Khaled Al-Anani zei afgelopen zaterdag dat de graftombe dateert uit de tijd van de achttiende dynastie van het oude Egypte. “De opgraafwerkzaamheden zijn nog niet afgerond”, zegt Al-Anani tegen persbureau Reuters. “We gaan verder met de zoektocht naar objecten en tombes.” In de graftombe zijn onder meer beelden gevonden van de goudsmid, zijn vrouw en een van zijn zonen. Dit blijkt uit een verklaring van het ministerie.  De vondst van het graf is de laatste in een rij dit jaar. Eerder ontdekten wetenschappers onder andere acht mummies in een grafkamer bij Luxor en een groot beeld in de bodem van een arme wijk in Caïro (bron Nu.nl, ANP/Reuters).

Zuiver goud werd al in de tijd van de Farao’s in Egypte gezien als wondermiddel om vele ziekten te verlichten en genezen. Het winnen van goud in de mijnen van Egypte en Soedan was dan ook het monopolie van de Farao’s van Egypte. Vele van deze Farao’s met de uitzondering van Osiris, Hatshepsut en Akhenaton waren dan ook ware dictators in de toenmalige gezondheidszorg.  Door de aarde te beroven van haar goud voorraden nam het gehalte aan goud in de Nijl – dus ook in de gewassen en dieren – steeds sterker af. Door deze afname werd het volk steeds onwetender en dommer en ontstonden de eerste lapmiddeltjes in de vorm van allerlei kwakzalverij. Deze kwakzalverij die vaak gemonopoliseerd werd door de Priester kasten in Egypte zorgde ervoor dat de bevolking volledig afhankelijk werd van zowel Farao en Priesters (bron www.colloidaalgoud.nl).

Lees ook:Toetanchamon stierf aan malaria
Lees ook:4.400 jaar oude tombe ontdekt in Caïro…
Lees ook:Begraafplaats met zeventien mummies ontdekt…
Lees ook:3.500 jaar oude mummie gevonden…
Lees ook:‘Koninginnen van de Nijl’ in Rijksmuseum…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>