Een robot als speelmaatje voor je hond…

Ik ben jaren hondenoppasser geweest, maar misschien is dit ook wel iets. Laïka is een interactief robotmaatje voor je hond. Je kunt ermee op afstand tegen je hond praten en hem belonen met snoepjes. De hond kan met Laïka spelen en zijn baasje kan op afstand meekijken en tegen hem praten, dankzij de ingebouwde camera, microfoon en speaker en een hondenbrok toewerpen.

Laïka kan volgens de makers tegen bijten. Hij kan ook notificaties sturen als je hond blaft. Laïka kan op een opgeladen accu een dag lang aan blijven staan, waarbij hij maximaal twee uur met de hond actief kan zijn. De robot is een Indiegogo initiatief. Er is echter nu al voldoende funding opgehaald, 275 dollar per robot om te gaan produceren. Laka in juni 2018 geleverd (bron www.robotd.nu).

Liever zelf een robothondje als huisdier? Neem dan Teksta. Deze kleine robot hond lijkt net op een klein ruimtehondje! De robothond reageert op geluid en hand bewegingen. Teksta kan leren lopen, zitten, blaffen, salto’s maken, kwispelen en zijn hoofd bewegen. Infrarood technologie zorgt ervoor dat je meerdere Teksta puppies aan elkaar kunt koppelen.  Je kunt de Teksta robot puppy sturen en programmeren door middel van een app die je op je tablet of smartphone kunt installeren. Via deze app kan de hond zijn vriendje opbellen.. Een robothondje kan een alternatief zijn voor een kind dat een echt huisdier wil. Geen haren, geen viezigheid en je hoeft hem niet uit te laten. Vaak blijkt ook dat deze robot honden worden gekocht door ouders die willen kijken of hun kind voor een dier kan zorgen…en je hebt voorlopig geen oppasser (robot) nodig.

 

Lees ook:Nieuwe robothonden op de markt…
Lees ook:De Kuri robot als huisdier…
Lees ook:Kies een hond voor Balkenende
Lees ook:Hatchimal; het nieuwe huisdier voor kinderen…
Lees ook:Meer van je hond houden…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>