Een robot voor je seksuele gevoelens…

De komst van de nieuwste seksrobot van Abyss Creations, die eind dit jaar wordt gelanceerd, zal volgens Levy zorgen voor een grotere bekendheid met het fenomeen (bron Metro.nl). Met het project ‘Realbotix’ heeft Abyss Creations het platform Harmony AI ontwikkeld, om kunstmatige intelligentie aan de RealDoll-poppen toe te voegen.

Vanaf december is het mogelijk om te ‘communiceren’ met het robotische hoofd van een pop. Ze kan haar hoofd, ogen en mond bewegen, knipogen en dus een gesprekje voeren. Door de siliconen laag op zowel gezicht als lijf voelt de pop bovendien zacht aan. Het hoofd alleen kost 10.000 dollar. Dat kan je dan weer op het lichaam van een van de RealDolls bevestigen, die je – afhankelijk van je wensen – voor een slordige 5000 tot Van de RealDolls zijn wereldwijd ruim 6000 exemplaren verkocht.

Naast de Verenigde Staten levert Abyss Creations vooral veel aan Canada, Engeland en Duitsland. „Maar ook in Nederland hebben we klanten”, vertelt Guile Lindroth, specialist kunstmatige intelligentie van het Realbotix-team. Samen met zijn collega’s werkt hij eveneens aan een mannelijke robotische pop, die ook snel op de markt zal komen. “Er moet nog veel gebeuren voor we een perfect kopie van een mens kunnen maken. Maar dat is wel ons uiteindelijke doel. Daarbij streven we naar een robot die je als een echte vriend of vriendin kunt beschouwen, en waarbij seks slechts een onderdeel is.” De vraag is of we straks allemaal zo’n ‘pop’ hebben. Daar lopen tot nu toe nog de meningen sterk over uiteen. Wel is een steeds terugkerende vraag of robots straks slimmer dan mensen zijn (bron Metro, foto’s internet).

Lees ook:KI en de invloed op de wereld…
Lees ook:Leiden robots een eigen leven…
Lees ook:Robots razendpopulair in Japan…
Lees ook:Robots die ons leven makkelijker maken…
Lees ook:Niet verstandig om contact te leggen met aliens…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>