Wees lief voor jezelf…

Nachtvorst en regen…Daar word je niet altijd vrolijk van. Daarbij is het ook nog eens vroeg donker. Niet altijd de leukste tijd van het jaar. Soms zou ik het liefst onder de dekens kruipen en niet opstaan. Iedereen om mij heen snottert en ‘moppert’. Herfstdip?

Herkenbaar? Blijf niet op de bank hangen, maar trek er op uit. Het is juist belangrijk om deze tijd van het jaar leuke dingen te gaan doen. Licht is heel belangrijk voor de aanmaak van ‘cortisol’. Het houdt je alert en wakker en zorgt ervoor dat je aandacht erbij blijft. Je kunt bijvoorbeeld voldoende ‘licht’ vangen door in je pauze een stuk te gaan wandelen. Draai je favoriete muziek en swing er op los. Zorg er wel voor dat de muziek, als je aan het verkeer deelneemt, niet te hard staat. Veiligheid voor alles. Loop eens door je klerenkast. Wat kan weg of wat mag worden opgeborgen. Koop nieuwe kleren waar je je goed in voelt en verwen jezelf met een lekker geurtje of maskertje. Je hoeft hier echt niet altijd de hoofdprijs voor te betalen. Soms kun je voor een klein bedrag al iets heel leuks scoren. Jezelf goed verzorgen, kan je namelijk een enorme ‘boost’ geven.

Nu het weer kouder (natter) wordt, is het verstandig om zo gezond mogelijk te leven.  Ga op tijd naar bed en eet vooral veel groente en fruit. In beweging blijven is ook enorm belangrijk. Denk aan  duursporten als: lopen, wandelen of dansen. Motiveer je vriendin of buurman om van de bank af te komen. Een half uur per dag is al meer dan voldoende. Pak eens een keer de fiets of stap een halte eerder uit. Trakteer jezelf op eind (of juist het begin) met een warme douche of bad. Wees lief voor jezelf.

Lees ook:Mindfulness weekend in Friesland…
Lees ook:Ontspanning verbetert je intuitie
Lees ook:Zomertijd; altijd weer wennen…
Lees ook:Neem tijd om te ontspannen…
Lees ook:Hoe gaan jullie om met negatieve energie…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>