Wat doen anderen met kerst…

Wat een leuk artikel op (de-16-meeste-vreemde-kerst-tradities-ter-wereld). Elk land heeft zijn eigen tradities, soms wel heel erg vreemde tradities. Hieronder er enkele op een rijtje.

Zwitserland…Klausjagan. Oftewel, de Kerstman opjagen. Voor twee uur lang achter de Kerstman aanrennen door de stad, met een 2,5 meter lange zweep.

Oostenrijk…Het allerleukste met kerst is natuurlijk wanneer je bang wordt gemaakt door ‘Krampus’, de Kerstman z’n evil vijand die alle stoute kinderen straft elk jaar.

IJsland…Voor degene die geen schone en nieuwe kleren krijgen voor Kerstavond leven in angst door de ‘Yule Cat’. Deze kat zou de ‘less fortunate’ opeten.

Zuid-Afrika…Eén van de kersthapjes is gefrituurde ‘Emperor Moth’  (rupsen).

Zweden…Elk jaar wordt een mega groot rieten geit opgezet om de feest dagen te vieren.

Wales…‘Mari Lwyd’ a.k.a ‘grey mare’ rituelen. Hierbij worden paarden schedels geparadeerd door de stad terwijl ze kerstliedjes zingen.

Spanje…Mannetjes die aan het poepen zijn, ook wel bekend als ‘El Caganer’

Venezuela…Elke kerstochtend trekken kinderen hun rolschaatsen aan en rijden op de meest gekke manieren door de stad.

Noorwegen…Het is geen kerst als je niet je bezems verstopt op kerstavond. Je kan er voor kiezen om het niet te doen, maar de Noorwegers geloven dat er dan een grote kans is dat er heksen naar je huis komen en je bezem stelen.

Finland…Tijdens kerst wordt er geslapen op de grond, zodat de doden in jou bed kunnen slapen…

Oekraïne…Spinnenwebben als kerst decoratie zijn erg populair in Oekraïne. Ze geloven dat als je een spinnenweb tegen komt met kerst, dat er dan geluk op je af komt.

Tsjechische Republiek…Vrijgezelle vrouwen gaan op hun veranda staan en gooien een schoen over hun schouder, terwijl ze met hun rug naar de deur staan. Als de schoen naar de deur wijst, weten ze dat ze snel zullen trouwen.

Lees ook:Ga mee met de Polar Express…
Lees ook:Het kerstfeest staat voor de deur…
Lees ook:Kerst. Waarom geloven we…
Lees ook:En we mogen weer ons schoentje zetten…
Lees ook:Tradities en gewoontes uit allerlei landen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>