Kamerplanten en een goede nachtrust…

Bijna een derde van de bevolking slaapt dagelijks zes uur of minder en dat is gewoon te weinig. Doorgaans heb ik geen moeite om in slaap te komen. Een plant in je (slaap)kamer zetten kan dan nuttig zijn.

Kamerplanten hebben veel voordelen voor je gezondheid

• Betere luchtkwaliteit

• Minder stress

• Betere geur

• Positieve invloed op hoofdpijn

• Een oppepper voor je stemming

• Voorkomen van verkoudheid

• Betere hersenfuncties

• Betere slaap

Aloë Vera Aloë Vera geeft ’s nachts zuurstof af en helpt tegen slapeloosheid en een betere en diepere slaap. Aloë Vera heeft als bijnaam ‘de onsterfelijke plant’ en kan makkelijk worden gestekt.

Lavendel Lavendel vermindert de effecten van stress, het verlaagt je hartslag, verbetert je slaap en het schijnt zelfs dat baby’tjes minder gaan huilen van lavendelgeur. De plant is eigenlijk een buitenplant. Zet hem bijvoorbeeld buiten en droog de lavendel voor gebruik in de slaapkamer.

Jasmijn Jasmijn is een exotische plant waarvan de geur de luchtkwaliteit te verbeteren en het maakte je alerter en productiever. Simpelweg even ruiken aan deze enorm geurige plant maakte je al rustigere en minder stressvol.

Engelse klimop (Hedera helix) Klimop is een plant met een positief effect op de luchtkwaliteit in je huis. Door deze eigenschappen van klimop is deze plant met name interessant voor mensen die problemen hebben van moeilijkheden met hun luchtwegen, zoals astmaklachten.

Sansevieria Sansevieria’s verminderen hoofdpijn en werken goed als je last hebt van oogirritaties en ademhalingsproblemen. Een betere lucht in je slaapkamer zorgt uiteraard voor betere slaap en een meer productieve dag de dag erna.

Door meer kamerplanten in je huis te plaatsen krijg je niet alleen een schoner en gezonder huis, maar het kan ook een grote impact hebben op je gezondheid, slaap en je gevoel van welbevinden (bron www.tuinenbalkon.nl).

Lees ook:Kamerplanten zijn van levensbelang…
Lees ook:Jasmijn, mijn favoriete lievelingsolie
Lees ook:Aloë vera; de plant van onsterfelijkheid…
Lees ook:Kamerplanten verbeteren de slaap en zuiveren de lucht…
Lees ook:Planten voor een positief effect…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>