Blauwe maan; bescherm je plannen…

Zaterdag (31 maart) is het volle maan (blauwe maan). Normaal gesproken is het één keer per maand een volle maan, maar in januari en maart komen er twee voor. Dit komt, omdat onze kalender niet helemaal gelijk loopt met de cyclus van de maan. De maancyclus telt tussen twee volle manen 29 dagen. Een tweede volle maan binnen één maand noemt men ‘blauwe maan’.

Deze maan wordt ook wel ‘Lentemaan’ genoemd en heeft als thema ‘bescherming’. De lente komt er aan, maar dit tijdstip van het jaar is nog zeer verraderlijk.  Pas dus op! Bescherm je plannen die aan het ontkiemen zijn.  Je kunt eventueel aan aartsengel Michael vragen (met volle maan) om je plannen te bewaken. Maak een zakje waarin je je plannen (omschreven op papiertje) stopt. Voeg er wat brandnetel aan toe. Hiermee weet je zeker dat ‘je plannen’ veilig  zijn.

De Lentemaan symboliseert een periode waarin de natuur aan het ontwaken is. Vaak is nog niet alles sterk genoeg en levensvatbaar. Het is ook een periode van schifting. Wat gaat het voorjaar halen en wat niet. Ondanks dat is het ook een tijd van groei en nieuw leven. Voor jou kan dat betekenen dat je voor veranderingen komt te staan. Ga bij je zelf na wat realistisch is en waar je beter geen energie (meer) in kunt stoppen. Wat is haalbaar? Vergeet daarbij niet te vertrouwen op je intuïtie. Hou er rekening mee dat niet al je plannen levensvatbaar zijn. Dat is overigens helemaal niet erg. Net als in de natuur moet je de (aan)komende periode de tijd nemen om de plannen, die je wilt realiseren, goed te laten groeien. Doe niets overhaast, maar durf wel in deze groei mee te gaan. Zorg voor innerlijke rust en vergroot je intuïtie door extra aandacht aan al je zintuigen te besteden. Wat voel je, zie je , hoor je enz…Dompel je morgen onder in de kracht van deze maan en zie wat er de komende periode uit voortkomt.

Lees ook:Aprilmaan; volle maan en maansverduistering
Lees ook:Volle maan; maan van het ontwaken…
Lees ook:Het is weer bijna volle maan…
Lees ook:En het is weer volle maan…
Lees ook:Volle maan; hoe staat het met je plannen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>