Netwerk: Zaak alternatieve arts geseponeerd!

De familie van een 58-jarige kankerpatiënte die kort na een behandeling in een alternatieve kliniek in Bilthoven overleed, is teleurgesteld dat de rechtszaak tegen de betrokken arts wordt geseponeerd. Dit laat de familie vanavond in Netwerk weten.

‘Kanker is schimmel’
De arts tegen wie het Openbaar Ministerie (OM) de aanklacht laat vallen, is de Italiaan Tullio Simoncini. Simoncini is ervan overtuigd dat kanker een schimmel is en behandeld kan worden met natriumbicarbonaat. De 58-jarige vrouw leed aan borstkanker en liet zich volgens haar partner eind 2007 in het Centrum voor Preventieve Geneeskunde Berg en Bosch een aantal keer inspuiten met dit natriumbicarbonaat. Ze overleed vlak na de behandeling.

Veroordeeld in eigen land
Het OM is van mening dat er geen oorzakelijk verband kan worden vastgesteld tussen de dood van de vrouw en de behandeling die Simoncini destijd bij haar zou hebben uitgevoerd. De Italiaanse arts is in 2006 in eigen land veroordeeld voor dood door schuld.
‘Absurde therapie’
In Netwerk een interview met de broer van de overleden vrouw en een reactie van de Vereniging tegen de Kwakzalverij, die al jaren waarschuwt voor de ‘absurde en onwerkzame therapie’ van Simoncini.

Bekijk hier de uitzending van woensdag 31 maart

Bron: Netwerk

Lees ook:Netwerk over Maagverkleiningschirurg Reijen. Het schandaal Emmen.
Lees ook:‘Duitse arts gaf patiënten drugscocktail’
Lees ook:Jomanda: ga altijd naar een arts, ze heeft haar fans bedankt!
Lees ook:Alternatieve arts moet stoppen
Lees ook:Verzekeraars werken met medium dat Karst T. bejubelt (aanslag 30 april)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>