Pater Pio

Pater Pio, de vraag zou kunnen zijn: "Wie kent hem niet?" Zijn verhaal is alom bekend in de wereld van de Heilige met die stigmata wonden. Tijd om het verhaal over hem te vertellen.

 Pater Pio

Op 25 mei 1887 is hij geboren in Pietrelcina, vlakbij Napels. 23 September 1968 is hij overleden als een van de beroemdste Capucijner Monnik. Hij komt uit een arm schaapherders gezin, waardoor het moeilijk was voor hem om naar school te gaan. Op zijn twaalde kreeg hij pas echt les van de dorps Pastoor. Zijn roeping om priester te worden is in die tijd ook wel ontstaan.

Pater Pio studeerde 6 jaar voor Priester bij de Fransicannen. Hij leefde zijn eed af in 1907 en werd tot Priester gewijd in 1910 door Aardsbischop Paolo Schinosi in de Kathedraal van Benevento. 4 dagen later gaf hij zijn eerste mis. Zijn gezondheid liet toen al te wensen over. Pater Pio was vaak ziek en hij verbleef tot 1916 bij zijn familie. Zijn habijt is hij echter altijd blijven dragen in die tijd. 

Op 4 september 1916 werd hem gevraagd om weer zijn dienst als Priester op te pakken. Hij vertrok naar een Klooster in San Giovani Rotonde, het Kloosterleven met 8 Fraters waren voornamelijk bezig met landbouw. Hij is tot zijn overlijden in dit Klooster gebleven en er slechts nog even uit geweest om zijn Dienstplicht te vervullen.

Tentijde van de Eerste Wereld Oorlog werden 4 Fraters opgeroepen om in het leger te dienen. Pater Pio was toen Docent in de Academie bij het Klooster en de Abt. In augustus 1917 werd hij uiteindelijk zelf ook opgeroepen. Hoewel verre van gezond moest hij zich melden bij de Medische staf. Het kon dan ook niet uitblijven dat hij zelf het ziekenhuis in kwam. Dit gebeurde al in oktober van dat jaar echter hij mocht pas in maart 1918 de dienst verlaten en keerde terug naar het Klooster. Zijn nieuwe opdracht was werken voor de kerk in Pietrelcina. Alwaar hij wonderbaarlijk goed werk verrichte. Hij werd daardoor Spiritueel Directeur in he Klooster waar hij vele mensen coachte in zijn werk. Zijn spirituele regels leefde hij strikt na, gedurende zijn hele leven. Wekelijks biechten, dagelijks de communie, meditatie, Spiritueel lezen, en het oefenen van het bewustzijn. Bid, hoop en geen zorgen maken is het motto van Pater Pio. Eigenlijk past dit nog goed in onze tijd. Hij vroeg Christenen om God in alles om ons heen te zien en diens wil uit te voeren.

Zijn hele leven lang was hij ziek, hij leed o.a. aan Astmatische Bronchitis, chronische ontstekingen, artritis en pleuritis enz. In 1911 krijgt hij zijn eerste stigmata in de handen, hij schrijft dit aan Priester Benedetto, zijn coach. In zijn handen verschenen ronde rode vlekken die ontzettend veel pijn deden. Daarvoor waren er visioenen geweest als hij bad tot Christus. Van 7 op 8 augustus 1918 bood hij zich aan tot Christus als slachtoffer om de Eerste Wereldoorlog te laten stoppen. In een visioen werd hij door Christus in zijn zij gestoken. Toen hij bijkwam zat er een grote bloedende wond. Op 20 september 1918 bad hij wederom in een soort trance tot Christus. Toen Pater Pio klaar was met bidden bleek dat hij net als Christus de 5 stigmata wonden had in voeten, handen en zij. Echter dit keer verdwenen ze niet meer en bleven tot zijn overlijden.

Op deze site staan veel foto's van Pater Pio met ondere andere 1 foto van zijn hand met stigmata.

Jammer genoeg heeft Pater Pio tijdens zijn leven altijd tegen de Katholieke Kerk moeten strijden, het Vaticaan had veel moeite met hem. Tegenwoordig zet men alles in het werk om te ontkrachten wat velen als stigmata wordt gezien en noemt men hen zelfs een oplichter. Feit is echter dat hij voor de mensen om hem heen heel veel heeft betekent en voor hun zijn leven heeft opgeofferd. Een bijzonder mens!

Bron: Wikipedia site L. De Bont

Lees ook:Filmpje: Stigmata in beeld!
Lees ook:Anne Catherine Emmerich, stigmata, 8 September, 1774 – 9 Februari, 1824
Lees ook:Opmerkelijk: Ramses Shaffy wekte pater uit coma
Lees ook:Heilige Pater Damiaan 1840-1889 lichtend voorbeeld
Lees ook:11-jarige wordt Boeddhistische heilige

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>