Reiki, tegenstrijdigheden in de vormen

Reiki kent vele vormen als je intoets op Google, zoveel vormen dat de meesten de bomen door het bos niet meer zien. Een uitleg derhalve is wel nodig. Vele vormen worden op dit moment gepretendeerd Reiki te zijn. Enkele vormen zijn Beer, Dolfijn, Boom Reiki etc. E-bay staat er bijvoorbeeld vol mee. Echter wat is dan de Reiki? (Bron: forum World Reiki Association) maar alles wordt Reiki genoemd maar niet alles is Reiki (les van dr. Barbara Ray).

 Sensei Usui

U heeft kunnen lezen dat Reiki, Rei en Ki universele levensenergie is, de bovengenoemde vormen onderscheiden zich door zich te richten op de natuur en alleen daar op. Reiki is echter voor elke vorm van leven op deze planeet. Dus de discussies zijn heftig hierover op dit moment. Daar waar de een er tegenin gaat vindt de andere weer een nieuwe vorm bij die vervolgens langzaam weer wegebt. Op dit moment probeert men in diverse forums de rust te laten terugkeren door keer op keer weer naar de basis te gaan, de vorm waarmee het is begonnen. Met uitzondering van Tibetan Reiki en Karuna Reiki als vormen ernaast zal de rest het denk ik niet halen in de toekomst qua groei. Simpel omdat ik geloof in een vorm van energie die voor alle levende wezens van invloed kan zijn.

Zodra je een bepaald iets er aan gaat koppelen als een dolfijn is het voor mij een vorm van je richten op een soort behandeling, in dit geval de dolfijn. Het is dan een specialisatie. Dit hoef je echter geen aparte vorm te noemen van Reiki. Er zijn Masters die zich hebben bekwaamd in specifieke behandelingen voor Kanker en Aids patiënten er zijn er zelfs die in staat zijn mensen in hun sterven te begeleiden, echter zij noemen dit net als ik een specialisme binnen de Reiki. Juist daarom geloof ik niet in de haalbaarheid van de nieuwe genoemde vormen van behandelen.

Evenmin als Reiki op afstand tot de Mastergraad. Je kunt slechts met het lesmateriaal bereiken dat iemand het kennisniveau haalt, echter kennis hebben wil niet zeggen deze ook te kunnen delen met de juiste inwijding. Als je die niet hebt gehad, de echte waarbij de symbolen in je kruin worden getekend ben je niet voldoende geopend voor de volle doorstroming van de energie die Reiki is. Je mist dan een belangrijk detail en dat is dat je de Reiki energie niet in de 3 fases hebt ontvangen om het te kunnen doorgeven. Bij Reiki 1 wordt je gewijd in ontvangen voor zelfbehandeling, Reiki 2 voegt toe dat je de symbolen kunt gebruiken voor jezelf, anderen en op afstand. Reiki 3 leert jou anderen in te wijden en als docent anderen te helpen door kennisoverdracht.

De Master die zijn kennis goedkoop, en dus niet volgens de regels, online gaat verkopen voor een habbekrats is eerder op zoek naar een vroeg pensioen dan dat deze mensen helpt. Degene die niet is ingewijd loopt op enig moment vast omdat de kanalen niet zijn geopend zoals het hoort. De energie werkt dan namelijk niet. Het kan zelfs gaan blokkeren.

Bron: Reiki 1, handboek door mij geschreven

Lees ook:Reiki, tegenstrijdigheden in de behandelingen
Lees ook:Reiki, de inwijdingen in het Usui Systeem
Lees ook:Reiki, nog even het ontstaan en het wat het is
Lees ook:Reiki, een les
Lees ook:Trek eens een Reiki inzichtkaart…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>