Reiki, de inwijdingen in het Usui Systeem

Reiki, er is al veel over te lezen op dit blog. Vandaag ga ik in op de inwijdingen in het Usui Systeem. Er zijn 3 graden, Reiki 1-2 en 3.

Elke inwijding is simpel van vorm. Er wordt gebruik gemaakt van de symbolen en van een Japanse mantra. De mantra hoeft niet hardop te worden uitgesproken. De bedoeling is om de kruinchakra te openen zodat de energie het lichaam in kan.

Reiki 1 kent 4 initiaties, men leert enkele handopleggingen. De ethische code wordt verstrekt en de Reiki geschiedenis wordt geleerd.

We zijn voor we beginnen met de zelfbehandelingen nu dan ook toe aan de inwijding voor Reiki 1. Zonder deze inwijding ook wel attunment genoemd is het niet mogelijk de Reiki energie te gebruiken voor jezelf en zoals je in Reiki 2 en 3 leert voor anderen. Het duurt niet lang de inwijding en maakt je tot een healer in spe. De inwijding dient altijd door een Master te gebeuren, deze heeft de sleutel ervoor niet voor niets gekregen. Dit zit em in het laatste symbool die bij Reiki 3 wordt doorgegeven van Master op student.

Reiki kent 8 initiaties in totaal in deze vorm van het Usui Systeem. Real Reiki kent er meer namelijk alleen al 7 inwijdingen en graden, 8 is de basis van de initiaties die je in dit systeem krijgt. Real Reiki en het Usui systeem lijken echter heel erg veel op elkaar, de behandelingsvormen zijn bijna identiek. De andere vormen ontstaan in de jaren 90 van de vorige eeuw gaan nog veel verder. Die laten we hier buiten beschouwing omdat wij u leren om te gaan met de energie zonder teveel poespas eromheen. U hoeft niet te zingen, dansen of te mediteren bij dit systeem.

De inwijding wordt gedaan door een Master met de graad 3 dus met Reiki 1 en 2 leer je wel wat een inwijding is echter je kunt deze niet geven.
In de kruin worden de symbolen geplaatst, met de wijsvinger wordt het symbool getekend, met het symbool wordt de daarbij behorende mantra uitgesproken hardop of in gedachten. Dat is alles wat er voor nodig is.

Daarna begint te reiniging van het lichaam. Iedereen ervaart deze anders, ik schrijver werd witjes en moest heel erg vaak naar de wc. Een ander ziet kleuren verschijnen, voelt de energie stromen, warmte. Sommigen gaan spirituele ervaringen beleven of herbeleven. De reiniging duurt gemiddeld 21 dagen bij iedereen. En verschilt dus in het niveau van ervaren en voelen van de energie.

Bron: Handboek Reiki 1 van Isabel Blanco

Lees ook:Reiki een helende energie
Lees ook:Trek eens een Reiki inzichtkaart…
Lees ook:Reiki, de principes in de leer
Lees ook:Behandelingen en cursus (inwijdingen) Shamballa multi dimansional healing
Lees ook:Reiki, nog even het ontstaan en het wat het is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>